Home FOTO GALERİ Görme engelli bireyler Bizim Bahçe’de buluştu

Görme engelli bireyler Bizim Bahçe’de buluştu

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2017 14:17
3 min read
Görme engelli bireyler Bizim Bahçe’de buluştu için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin, engelli birey ve yakınlarının yararlanması için hayata geçirdiği Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde renkli bir buluşma gerçekleşti. Katılımcıların aralarında kaynaşmalarını da sağlayan etkinliklerin sonunda engelli bireyler ve  aileleri Bizim Bahçe’de konaklayarak güzel bir hafta sonu geçirdi.

Nilüfer’i, herkes için engelsiz ve mutlu bir kent olarak tasarlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi’nin, engelli birey ve yakınlarına yönelik hayata geçirdiği Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde, hafta sonunda anlamlı buluşma gerçekleşti.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki  Bizim Ev’in hizmetlerini tanımak ve bireyler arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde görme engelli bireyler ile yakınları bir araya geldi.

Etkinlikte çeşitli atölyeler düzenlenerek Bizim Bahçe hakkında detaylı bilgiler verildi.  Görme engelli teknolojisi ile tanışma atölyesi, yoga gibi etkinliklerin düzenlendiği Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde,  görme engelli bireylerin günlük yaşamda bağımsız hareket edebilmesinin ve beyaz baston kullanımının günlük hayattaki yerinin önemi de anlatıldı. Görme engelli bireylerin ve yakınları etkinlikte ayrıca deneyim paylaşımında da bulundu.

Görme engelli bireyler ve aileleri etkinlik sonunda her biri 5’er kişilik 7 müstakil evin yanı sıra spor, oyun ve yürüyüş alanlarının da bulunduğu ‘Bizim Bahçe’de konaklayarak güzel bir hafta sonu geçirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …