Home EKONOMİ BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİNİ BALTIK ÜLKELERİNDE YAPTI…

BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİNİ BALTIK ÜLKELERİNDE YAPTI…

- Guncellenme Tarihi: 26 Ekim 2017 14:17
7 min read
BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİNİ BALTIK ÜLKELERİNDE YAPTI… için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRKSİAD’IN LİTVANYA VE LETONYA SEFERİ…

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 14. Ekonomi Zirvesi’ni Litvanya ve Letonya’da gerçekleştirdi.

BALKANTÜRKSİAD, sadece Bursa ve ülke genelinde değil; Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği ticari ziyaretler ve ekonomi zirveleriyle de farkını ortaya koyuyor.

Balkanlar ve Bursa arasında üstlendiği sorumluluğun gereği olarak çalışmalarını sürdüren BALKANTÜRKSİAD, Balkan coğrafyası ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlama adına çeşitli projeler üretiyor. Bu kapsamda kurulduğu günden bu yana Yurtdışı Ekonomi Zirveleri yapan BALKANTÜRKSİAD’ın son durağı Baltık ülkeleri Litvanya ve Letonya oldu.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin’in liderliğindeki iş adamlarından oluşan heyet, ilk olarak Türkiye Litvanya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Heyeti karşılayan Büyükelçi Aydan Yamancan’dan Litvanya hakkında bilgi alındı.

İki ülke arasındaki mevcut işbirliklerinin artırılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda yeni iş birliklerinin de üzerinde duruldu. Günün sonunda Vilnius da düzenlenen gala yemeğine BALKANTÜRKSİAD heyetiyle beraber Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Departmanı Direktörü Dovile Pauzaite ve Türkiye Litvanya Ticari Ateşesi Muhammet Karakaya da katıldı.

“HEYET, TEKSTİL FUARINA KATILDI”

Programın devamında heyet, 19-21 Ekim tarihlerinde Litvanya’da düzenlenen Baltık Moda ve Tekstil Vilnius Fuarı’nı gezdiler. Fuar alanında gerçekleşen ikili iş görüşmelerinin ardından heyete, Litvanya Konfeksiyon ve Tekstil Endüstrisi Genel Müdürü Valdas Klimantavicius tarafından tekstil sektörünün Litvanya’da yapabileceği yatırımlar ile ilgili sunum yapıldı.

Litvanya’nın Vilnius’tan sonraki ikinci büyük şehri Kaunas’a da giden heyet, Kaunas Yatırım Ajansı ile görüşerek Kaunas’ın Bursa ile kardeş şehir olması için yapılan çalışmalar kapsamında görüş alışverişimde bulunuldu. Son olarak Letonya’nın başkenti Riga’ya da giden heyet burada da çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirerek 4 günlük programı sonlandırdı.

“OLUMLU SONUÇLARLA DÖNÜYORUZ”

Litvanya ve Letonya ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan şunları söyledi: “Çok verimli bir ziyaret oldu. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleri ve yurt dışı ziyaretlerimiz ile Balkanlarla sosyal ve kültürel bağın yanında ekonomik yakınlığın kurulması için de önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Balkan coğrafyasını da hareketlendirmek amacıyla hayata geçirmeye çalıştığımız ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için girişimlerimizi Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde sürdürüyoruz. Bu anlamda sık sık Balkanlara gidip geliyor ve bu coğrafyanın iş adamları için avantaj ve dezavantajlarını irdeliyoruz.”

Ziyaretlerin süreceğini dile getiren Tunakan, “Ziyaretini gerçekleştireceğimiz ve Batı ile entegrasyonunu sağlamış Baltık ülkelerin de ekonomik anlamda keşfedilmemiş ve değerlendirilmesi gereken bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkelerin, Rusya ve diğer ülkelere olan yakınlığı ve iş birliği, Türkiye ile arasındaki ilişki için önemli fırsatlar doğuruyor. Bizler de bu fırsatları değerlendirmek adına yaptığımız bu ziyaretten olumlu sonuçlarla döndük. Umarım yakın zamanda ziyaretler meyvesini verir ve ortaya somut iş birlikleri çıkar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…