Home GÜNCEL Meral Akşener öncülüğündeki ‘İyi Parti’ kuruldu

Meral Akşener öncülüğündeki ‘İyi Parti’ kuruldu

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2017 12:53
4 min read
Meral Akşener öncülüğündeki ‘İyi Parti’ kuruldu için yorumlar kapalı
0

Meral Akşener, Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yeni partinin kuruluş konuşmasını yaptı. Partinin ismi İyi Parti olarak resmen açıklandı. Akşener, “Şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır” dedi.

İyi Parti,  Meral Akşener öncülüğünde resmen kuruldu. Akşener, ilk olarak İçişleri Bakanlığı’na giderek yeni partinin kuruluş dilekçesini verdi. Akşener daha sonra Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne gelerek burada partinin kuruluşuna ilişkin konuşma yaptı. Akşener, “Şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır. Türkiye’nin büyük sorunlarını açacak gücü var. Milletimizin sağduyu ve kararlılığı var” dedi.

“Ak Parti 2007’den itibaren vizyonsuz güce dönüşmüştür”

Akşener, salondan yükselene ‘Başbakan Meral’ sloganlarını düzelterek, “Başbakan değil değil, cumhurbaşkanı” dedi.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

Biz referandumda çalışırken Bursa’da bir şey vardı. Vallahi olacak, billahi olacak.

Değerli misafirler, öncelikle aranızda olmaktan duyduğum onuru 80 milyonla paylaşmak istiyorum. Mesele Türkiye ise çıkarız, yürürüz diyen kahraman dava arkadaşlarım. Siz kahramansınız. Tam 21 aydır mücadele ediyorsunuz. Siz iradelisiniz, inançlısınız.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları milli iradeyi esas almışlar savaşı bile TBMM ile yönetmişlerdir.

AK Parti başlangıç yılında başarılı da sayılırlar. Ancak 2007’den itibaren vizyonsuz güce dönüşmüştür. Bu salonu şereflendiren sizler, her birimiz ayrı ayrı düşmanca tavrın birebir muhatabı olduk.

Devlet organizasyonundaki denge 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi ile gevşemiş, 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimi ile tam olarak ortadan kalkmıştır. 16 Nisan referandumu, kirli referandum, 1946 seçimleri adeta tekrar sahnelenmiş yeni bir usul eklenmiştir. Toplumsal destek yetmezse yargıçlar tamamlar. YSK imdadınıza koşar.

Demokrasi tehdit altındadır. Postmodern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Aziz milletim, bugün 25 Ekim 2017, bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor; Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir sağlıklı yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …