Home FOTO GALERİ Muhtarlar Günü’nde birlik mesajı

Muhtarlar Günü’nde birlik mesajı

- Guncellenme Tarihi: 20 Ekim 2017 12:56
4 min read
Muhtarlar Günü’nde birlik mesajı için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yıl 2.’si kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 131 mahalle muhtarını kahvaltıda ağırladı.

Öğretmenevi’ndeki programa; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Er,  Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte 131 mahalle muhtarı katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 19 Ekim’in kurumsal hale gelen muhtarlık müessesesi için bir milat olduğunu söylerken, yerel yönetimin en önemli unsuru olan muhtarlarla her zaman gönül gönüle olduklarını belirtti.

 

‘Hizmetlerin heyecanını birlikte yaşıyoruz’

 

Türk demokrasisinin son yıllarda yerele yaygınlaşarak karar mercilerinin en alt birimlere kadar ulaştığını dile getiren Başkan Kurtulan: ” Muhtarlarımız da tıpkı bizler gibi bölgemize yapılan hizmetlerin heyecanını yaşıyor. Yapılan her güzel iş beraberinde yeni projeleri getiriyor.  Özellikle bu dönemde mahallelere yönelik yayılan hizmet ağını birlikte devam ettireceğiz. Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, idare sisteminin temel taşı olarak nitelendirdiği muhtarların vasıtasıyla bir çok noktaya vakıf olduklarını kaydetti.

Kaymakam Masatlı: ” Muhtarlık bir mühürden daha fazlasıdır. Devletin en ücra köşesindeki temsilcisidir. Dolayısıyla bizlerin en alt kademeden haberdar olmasının sebebi muhtarlarımızdır. Muhtarlarımızın bir siyasi görüşü yoktur, seçimlerde aday olur, yönetimini kurar ve oyunu alır. Muhtarlarımız, bağlı bulundukları yere hizmet için vardır. Tabi ki bunu yaparken idare ile uyumlu çalışmak gerekir. Bizler ne kadar uyumlu

çalışırsak, insanlarımızdan haberdar okursak o ölçüde başarılı oluruz.” dedi.

19 Ekim’in muhtarlar için bir onur günü olarak kutlandığını belirten Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kahraman da yasalar çerçevesinde mesai mefhumu gözetmeksizin görev yaptıklarını söyledi.

Kahraman: ” Hizmetlerimizi yaparken gücümüzü devletimiz ve milletimizden alıyoruz. Muhtarlar olarak başarılı hizmetler için gereken mali ve idari desteğin devamını bekliyoruz. Bizlere bugünü Muhtarlar Günü olarak kutlama onurunu veren tüm devlet ve hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kutlamalar kapsamında daha sonra Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…