Home FOTO GALERİ Dezavantajlı gruplar eğitim ve üretimle yaşamın içinde

Dezavantajlı gruplar eğitim ve üretimle yaşamın içinde

- Guncellenme Tarihi: 19 Ekim 2017 14:16
8 min read
Dezavantajlı gruplar eğitim ve üretimle yaşamın içinde için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla 12 aydır sürdürülen Yaşama Katılıyorum Projesi’nin finali, Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi.

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi (ISEDP) Hibe Programı’na sunulmasının ardından AB’den 105 bin Euro destek kazanan proje ile 1.600 öğrenci ve aileye ulaşılarak, kişisel farkındalık ve iletişim seminerlerinden, mesleki rehberlik ve girişimcilik kurslarına kadar bir çok faaliyet programı düzenlendi.

Engellilerden kadınlara, işsizlerden çocuklara ve Roman vatandaşlara kadar dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonunu, istihdamın artırılmasını ve piyasadaki engellerin kaldırılmasının hedeflendiği Yaşama Katılıyorum Projesi’nin kapanış toplantısı, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Kaymakam Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte proje paydaşlarının katıldığı etkinlikte, bir yıldır devam eden projenin detayları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

‘Eğitim ve üretimi esas aldık’

 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Avrupa Birliği projelerinin ciddi emek isteyen işler olduğunu söylerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yaşama Katılıyorum Projesi’nin 2 bine yakın projenin içinden seçildiğini belirtti.

Belediyenin bugüne kadar AB’den üç projeye destek aldığını hatırlatan Başkan Kurtulan; ” Bu kazanım her ilçeye nasip olmaz. En önemli kaynağımız insan, bunu da değerlendirmek hepimizin görevi. İstikrar ve kararlılıkla hayata geçirdiğimiz bu projeyle birlikte 240 öğrenciye kişisel gelişim eğitimi, 200 öğrenci velisine bilinçlendirme eğitimi, 400 aileye anne-çocuk

semineri, 85 işadamına istihdamda eşit iş eşit fırsat eğitimi, 325 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimi, 220 öğrenciye müzik akademisi eğitimi, 70 öğrenciye mesleki rehberlik eğitimi ve 30 Roman vatandaşımıza da A2 ehliyeti için kurs verdik. Girişimcilerimizden 16’sı kendi iş yerini açtı, 3’ü de yakın bir zamanda açacak.” dedi.

Mustafakemalpaşa’nın sosyal sorunlarını tüm kurumların işbirliği ile çözmek için adımlar attıklarını kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; ” Dünya sadece kendimizden ibaret değil. İnsan yaşadığı sosyal çevreye ne kadar ilgi gösterirse sorunlarda aynı ölçüde çözülür. Eğitim ve bilinçlendirmeyi yaygınlaştırıp, alın teri ve üretimi öne çıkaran bu projeyle amacımıza ulaştık. Bunun devamını getireceğimiz. Projemizin paydaşları olan Dere ve Yeni Dere Mahallesi Kalkındırma, Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği’ne, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Halk Eğitim Merkezi ile Plan ve Proje Müdürlüğümüze  teşekkür ediyorum.” dedi.

 

‘İnsana dokunan proje’

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ise sosyal belediyecilik alanında geliştirilen projenin insana dokunan ve üretim ruhunu ortaya çıkaran başarılı bir girişim olduğunu kaydetti.

Köse; ” Böyle projelere imza atmak ve cesaretle devam ettirmek çok değerlidir. Avrupa Birliği’nden karşılıksız hibe almayı başaran bu tür girişimler diğer belediyelere örnek olacaktır. İnsanımıza katma değer sağlayan ve toplumsal dokuyu güçlendiren bu nitelikli projenin hayata geçmesine öncülük eden Belediye Başkanımıza ve paydaş koordinatörleri tebrik ediyorum.” dedi.

 

‘Toplumsal eşitlik örneği’

 

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, günümüzde devletlerin dezavantajlı gruplara toplumsal eşitlik sağlayan çalışmalarla çağdaş ve ileri devlet modelini güçlendirdiğini söyledi.

Kaymakam Masatlı; ” Anayasamız, eşitlik ilkesine bir çok maddede yer verir. Bazen farklı nedenlerden dolayı insanlar arasında eşitsizlikler doğuyor. Bizlerinde kamu yöneticileri olarak en büyük görevi bu eşitsizlikleri en aza indirmek. Belediyemizde Yaşama Katlıyorum Projesi ile böyle bir işe el attı. Önemsediğimiz bu proje kapsamında ortaya bir yıl süreyle

değerli katkılar konuldu. Dezavantajlı vatandaşlarımızı el ele vererek toplumsal standartlar çerçevesinde her şeye ulaşabilen, iş tutabilen bir konuma yükselteceğiz. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Projenin final programında, müzik akademisi kursiyerleri şef Yücel Aran yönetiminde mini bir konser verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yangın Kontrol Altına Alındı

Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde sandalye imalathanesinde yaşanan yangını olay ye…