Home FOTO GALERİ Sektörel kümelenmede İnegöl Türkiye’ye örnek

Sektörel kümelenmede İnegöl Türkiye’ye örnek

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2017 15:11
4 min read
Sektörel kümelenmede İnegöl Türkiye’ye örnek için yorumlar kapalı
0

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir heyet İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret ederek, sektörel kümelenme konusunda görüş alışverişinde bulundular. Konuk heyete, Türkiye’ye örnek oluşturan mobilya kümelenmesi konusunda bilgiler aktarılırken, İTSO’nun diğer kurum ve kurumuşlarla gerçekleştirdiği dev projeler de anlatıldı.

Sektörel kümelenme konusunda Türkiye’deki en iyi kümelenme örneklerinden birini oluşturan İnegöl, önceki gün Kahramanmaraş’tan gelen heyeti ağırladı. KTSO Meclis Üyesi Muharrem Özşerbetçi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde çalışan mühendis ve uzman personelin yer aldığı konuk heyet, İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

KTSO Meclis Üyesi Muharrem Özşerbetçi, ziyarette yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa“Maraş Biberi Kümelenme Projesi” yürüttüklerini, mobilya sektörü kümelenmesi konusunda Türkiye’nin en iyi örneklerinden biri olan İnegöl’ün bu konudaki bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Özşerbetçi, kümelenme projeleri konusunda İnegöl’ün uyguladığı son derece başarılı modeller olduğunu, aynı başarıyı kendilerinin de Maraş Biberi projesinde sağlamak istediklerini kaydetti.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, toplantıdaki konuşmasında ilçenin ekonomik tarihçesine değinirken, müteşebbis ruhuna vurgu yaptı. İTSO’nun ilçedeki diğer kurumlarla birlikte yaşama geçirdiği kümelenme oluşumlarını ve projelerini anlatan Anıl, ilçe için hayati önem taşıyan dev projelere de konuşmasında yer verdi. Anıl, İTSO’nun başta belediye olmak üzere ilçedeki diğer kuruluşlarla işbirliğine giderek, Atık Su Arıtma Tesisi, Organize Sanayi Bölgesi, Mobilya İhtisas OSB, Mobiliyum AVM, İnegöl Mobilya Ticaret Merkezi(İMOTİM), MODEF (Mobilya Fuar Şirketi) ve Mobilya Tanıtım Grubu gibi önemli projeleri nasıl yaşama geçirdiklerini ayrıntılarıyla anlattı.

KÜMELENMEYİ ÖĞRENDİLER

Kahramanmaraş TSO Meclis Üyesi Muharrem Özşerbetçi, yapılan toplantının Maraş biberi kümelenme projesi için çok değerli bir katkı sağlayacağını ve kümelenme konusunda İnegöl’ün tecrübelerinden önemli ölçüde faydalanacaklarını dile getirerek, heyet adına İTSO Başkanı Metin Anıl’a teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…