Home FOTO GALERİ Engelsiz Şeflerden Nefis Pizza

Engelsiz Şeflerden Nefis Pizza

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2017 15:04
5 min read
Engelsiz Şeflerden Nefis Pizza için yorumlar kapalı
0

Hayatlarında İlk Kez Pizza Yaptılar

OBAM’lı Engelsiz Şefler Kendi Pizzalarını Yaptı

 

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelli vatandaşlar, düzenli olarak gerçekleştirilen “Engelsiz Şefler” etkinlikleri kapsamında gittikleri Gastro Akademi mutfağında, hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapıp afiyetle yediler.

 

Engelli vatandaşların becerilerini geliştirip toplum içerisinde kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak için farklı etkinliklere imza atan Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) yetkilileri, ‘Engelsiz Şefler’ projesinde bir ilke daha imza attı. Daha önce ‘Turşu Kurma’ ve ‘Güzellik Bakım Eğitimi’ gibi renkli çalışmalara imza atan Engelsiz Şefler, bu kez hayatlarındaki ilk pizzayı yapmanın keyfini yaşadı. ‘Engelsiz Şefler’ isimli program çerçevesinde, kendileri için hazırlanan profesyonel mutfakta pizza şefleri eşliğinde önce pizza hamurlarını açan şefler, üzerine salam, sosis, sucuk, mozarella peyniri, zeytin, biber ve özel sosla pizzalarını hazırladı. Daha sonra fırında pişirilen pizzaları, hep birlikte afiyetle yiyen engelsiz şeflerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Kendilerine refakat eden hocaları ve pizza şefleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Engelsiz Şeflerin mutluluğu adeta yüzlerine yansıdı.

 

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün, “OBAM olarak başlattığımız Engelsiz Şefler isimli bir projemiz var. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın desteğiyle yaklaşık 2 yıldır

sürdürdüğümüz bu projemizle, OBAM’da eğitim gören kardeşlerimiz, mutfakta hasta bakıcıları eşliğinde çeşitli mutfak etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Turşu kuruyoruz, pasta yapıyoruz, yemekler yapıyoruz. Bugün de, Gastro Akademi’nin desteği ile engelsiz şeflerimiz hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapma imkanı buldu. Engelli kardeşlerimiz adına çok güzel bir gün. Bir diğer güzelliği de özel bir güne bağlı bir etkinlik olmayışı. Gastro Akademi’ye, engelsiz şeflerimize böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gastro Akademi Mutfak Yöneticisi Recep Hakan Ziya da, akademi olarak Otizmli ve Down Sendromlu vatandaşlar için zaman zaman mutfaklarında aktiviteler düzenlediklerini söyledi. Onların bir saatlik mutluluğunun her şeye değdiğini ifade eden Ziya, “Bugün de OBAM’da eğitim gören kardeşlerimizi akademimizde ağırlıyoruz. Onlarla birlikte bugün pizza yapıyoruz. Şeflerimiz kendilerine yardımcı oluyor. Yaklaşık 20’ye yakın kardeşimiz kendilerine verdiğimiz malzemelerle hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapıyor. Ustalarımız da yapımında yardımcı oluyorlar. Bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı da Osmangazi Belediyesi’ne ve Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Engelsiz Şefler” projesinin gerçekleşmesinde destek veren Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer de, “OBAM’daki Engelsiz Şeflerimizle birlikte pizza yapma fırsatı bulduk. Yaklaşık iki saatlik etkinlik kapsamında şeflerimiz hünerlerini sergileme imkanı buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…