Home FOTO GALERİ Yöresel ürünler pazara çıkıyor

Yöresel ürünler pazara çıkıyor

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2017 13:48
5 min read
Yöresel ürünler pazara çıkıyor için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’nın ekonomik ve ticari hayatına değer katan yöresel ürünler, ilk kez düzenlenen bir sergiyle Türkiye gündemine taşınıyor.

Başta Mustafakemalpaşa Tatlısı olmak üzere salçalık biber, domates, kırmızı biber ve süt üretiminde son yıllarda bölgenin lokomotifi konumuna yükselen Mustafakemalpaşa, kırsal kalkınmanın temeli olan doğal gıda ürünlerinden orman ürünlerine kadar sahip olduğu tüm yerel lezzetleri, ‘Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’ kapsamında gün yüzüne çıkarıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde ‘Elimizden Yöremizden’ sloganıyla gerçekleştirilen mini fuar niteliğindeki organizasyon, 21-22 Ekim tarihlerinde Adnan Menderes Meydanı’nda kapılarını açacak.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsalda yetişen ürünlerin tanıtım ve satışının sağlanarak yeni pazarlarla bağ kurulması amacıyla yapılan Yerel Ürünler Sergisi’nin üretici ve alıcıyı buluşturarak bölge ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandıracağını söyledi.

 

‘Ürünlerimizin değeri artacak’

 

Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Mustafakemalpaşa’nın dayanıklı gıda ürünlerinin yanı sıra geleneksel ev lezzetlerine de sahip olduğunu hatırlatan Başkan Sadi Kurtulan; ” Bölgemizde üretim mekanizmasının iki boyutu var. İlkini dayanıklı gıda ürünleri oluşturuyor. Bereketli topraklarımızda yetişen sebze, meyve, ceviz ve asma yaprağı gibi çeşitli lezzetler paketlenerek üreticiye sunuluyor. Üretimin diğer boyutunda ise organik lezzetler var. Karaoğlan’ın kuru fasulyesi, Akçapınar’ın kara inciri, Onaç ve Dorak’ın defnesi gibi daha bir çok yerden toplanan yüzde yüz doğal ürünlerle birlikte kasnak ve yayık gibi orman ürünlerinden elde edilen ev araç gereçleri de bu sergide yerini alacak. Yöresel Ürün

Tanıtım Günleri, kıyıda köşede kalmış yerel lezzetlerin coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmelerle tescil edilmesine ve daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olacak. Tüm üreticilerimizi bu sergiye davet ediyoruz” dedi.

Organizasyon kapsamında  katılımcılara ücretsiz stant sağlayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yöresel ürünlerin tanınırlığını arttıracak serginin hem üreticiler hem de kooperatifler için bir vitrin olacağını sözlerine ekledi.

Mustafakemalpaşa 1. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nin açılışı, 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…