Home FOTO GALERİ Nilüfer’de açılan İTÜ Evi buluşma noktası olacak

Nilüfer’de açılan İTÜ Evi buluşma noktası olacak

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2017 13:19
4 min read
Nilüfer’de açılan İTÜ Evi buluşma noktası olacak için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi ve İTÜ-DER Bursa Şubesi iş birliğiyle Çamlıca Mahallesi’nde yapılan İTÜ Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nilüfer Belediyesi ve İTÜ-DER Bursa Şubesi iş birliğiyle temeli geçen yıl atılan İTÜ Evi Çamlıca Mahallesi’nde hizmete açıldı. Yer tahsisi Nilüfer Belediyesi, inşaatı da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği Bursa Şubesi’nce yapılan tesisin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Zekeriya Birkan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, İTÜ -DER üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İTÜ-DER Bursa Şubesi Başkanı Hasan Tuğcu açılış konuşmasını yaptı. Çalışmaları hakkında bilgi veren Tuğcu, Başkan Bozbey ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de  İTÜ Evi’nin açılışının hayırlı olmasını dileyerek, “Büyük bir emeğin karşılığı olarak bu bina oluşturuldu. Mezunların bir araya gelmesi, yönetim kurulunun azminin ve cesaretinin sonucu olarak bu yapı ortaya çıktı. Bundan sonra İTÜ mezunları hem bilimsel hem de sosyal anlamda bir araya gelerek bu binayı en iyi şekilde kullanacaklar. Zaman zaman nostalji de yaşanacak” dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da yeri tahsis eden Nilüfer Belediyesi’ne teşekkürler ederek, “Temeli atalı henüz bir sene olmuştu. Şimdi bitti ve açılışını yapıyoruz.  Tesisi gezdik ve onur duyduk. İstanbul’dan sonra teknoloji ve bilim anlamında ülkeye en fazla değer katan kent Bursa’dır. Çok sayıda İTÜ’lü bu kentte çalışıyor. Bu bağlamda bu bina bilime, teknolojiye önemli bir değer katacaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’e İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından İTÜ Evi protokol tarafından hizmete açıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…