Home FOTO GALERİ BTB, BULGARİSTAN BURSA TİCARET ATAŞESİNİ AĞIRLADI…

BTB, BULGARİSTAN BURSA TİCARET ATAŞESİNİ AĞIRLADI…

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2017 14:30
3 min read
BTB, BULGARİSTAN BURSA TİCARET ATAŞESİNİ AĞIRLADI… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa Ticaret Borsası (BTB), Bulgaristan Bursa Ticaret Ataşesi Aleksandar Aleksandrov’u ağırladı. İki ülke arasındaki ticari işbirliklerinin artırılması yönünde görüş alışverişinin yapıldığı ve BTB Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan ile Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızay’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye ve Bulgaristan’ın tarihi bir dostluğu olduğunun altını çizerek, mevcut ticaret hacminin artırılması için işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bulgaristan Bursa Ticaret Ataşesi Aleksandar Aleksandrov’u ağırlayan Özer Matlı, Bulgaristan ile Türkiye’nin önemli bir ticari ortak olduğunu ifade ederek,  iki ülke arasındaki yaklaşık 5 milyar dolarlık ticaret hacminin bu ortaklığın gölgesinde kaldığını savundu.

Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında BTB olarak üzerlerine düşen tüm sorumluluğu alacaklarını da kaydeden Başkan Özer Matlı, “Bulgaristan bizim için önemli bir ortaktır. Ancak mevcut ticaret hacmimiz, bunu tam olarak yansıtamamaktadır. BTB olarak, iki ülkenin gereken seviyede ticaret yapması için elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki perakende ticaret hacminin mevcut imkânlar doğrultusunda artmasını beklediklerini ifade eden BTB Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan da, gerekli çalışmaların iki ülkede de yapılması gerektiğini kaydetti.

BTB ile işbirliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getiren Bulgaristan Bursa Ticaret Ataşesi Aleksandar Aleksandrov ise, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinde Bursa’nın önemli rol oynayacağını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan’da Çocuklar Bayram Etti

Yıldırım Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında…