Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİ İÇİN LİTVANYA VE LETONYA’YA GİDİYOR

BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİ İÇİN LİTVANYA VE LETONYA’YA GİDİYOR

- Guncellenme Tarihi: 16 Ekim 2017 13:34
6 min read
BALKANTÜRKSİAD, 14. EKONOMİ ZİRVESİ İÇİN LİTVANYA VE LETONYA’YA GİDİYOR için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRKSİAD, ROTAYI BU KEZ BALTIK ÜLKELERİNE ÇEVİRDİ

 

BURSA –  Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 14. Ekonomi Zirvesi için 18-22 Ekim 2017 tarihleri arasında Litvanya ve Letonya’ya gidiyor.

3-6 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ekonomik ve ticari işbirliği konularını ele almak ve ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hızlandırmak üzere bir çalışma gezisi düzenleyen BALKANTÜRKSİAD, rotayı bu kez Baltık ülkeleri arasında yer alan Litvanya ve Letonya’ya çevirdi.

Belgrad’da yapılan 13. Ekonomi Zirvesi’nden olumlu sonuçlarla dönen BALKANTÜRKSİAD, 14. Ekonomi Zirvesi için çalışmalara hemen başlamış ve Baltık ülkelerinin en büyüğü olan Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi AudriusBruzga’yı makamında ziyaret etmişti. Bu kapsamda Balkan coğrafyası ile ülkemiz arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlama adına çeşitli projeler üreten BALKANTÜRKSİAD’ın son durağı Litvanya ve Letonya ülkeleri olacak.

  1. Ekonomi Zirvesi’ne Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerinden oluşan geniş bir heyet katılacak. Program kapsamında; Litvanya ve Letonya’nın hükümet temsilcileri, Litvanya’nın başkenti Vilnius’un ve de Letonya’nın başkenti Riga’nın Ticaret Odaları yetkilileri, Büyükelçi ve Ticaret Ataşeleri ile bir araya gelmeninyanı sıra ikili iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri de gerçekleştirilecek.

“VİLNİUS TEKSTİL FUARI DA GEZİLECEK”

Heyet ayrıca program kapsamında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 19-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘BaltıcFashion&Textile Vilnius 2017 Fuarı’na da katılım sağlayarak fuarda yer alan firmalarla BALKANTÜRKSİAD’ın tekstil sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ikili görüşmeler yapacak.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK SÜRÜYOR”

Düzenlenecek ziyaret öncesi değerlendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan şunları söyledi: “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleri ve yurt dışı ziyaretlerimiz ile Balkanlarla sosyal ve kültürel bağın yanında ekonomik yakınlığın kurulması için de önemli adımlar attık ve atmayı da sürdürüyoruz. Bu kapsamda sık sık Balkanlara gidip geliyor ve bu coğrafyanın iş adamları için avantaj ve dezavantajlarını inceliyoruz. Son olarak gerçekleştirdiğimiz Belgrad ziyaretiyle de Sırbistan’ın, Balkanlar için ne kadar önemli bir ülke olduğunu bir kez daha görmüştük.Şimdi ziyaretini gerçekleştireceğimiz ve Batı ile entegrasyonunu sağlamış Baltık ülkelerininde ekonomik anlamda keşfedilmemiş ve değerlendirilmesi gereken bir Pazar olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkelerin, Rusya ve diğer ülkelere olan yakınlığı ve iş birliği, Türkiye ile arasındaki ilişki için önemli fırsatlar doğuruyor. Bizler de bu fırsatları değerlendirmek adına 35 kişilik bir heyetle Litvanya ve Letonya’ya çıkarma yapacağız. Umarım olumlu sonuçlarla ülkemize döneriz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…