Home FOTO GALERİ Şehit ve gazi aileleri Mustafakemalpaşa’da buluştu

Şehit ve gazi aileleri Mustafakemalpaşa’da buluştu

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2017 13:23
7 min read
Şehit ve gazi aileleri Mustafakemalpaşa’da buluştu için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli şehit aileleri ve gaziler, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Mustafakemalpaşa Yunus Tesisleri’ndeki kahvaltılı toplantıya; Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Erkut Öneş, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Er, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri katıldı.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de yaşayan şehit ve gazi ailelerini kaynaştırmak amacıyla yapılan programın açılışında konuşan Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Erkut Öneş, devletin tüm kurumları olarak her zaman şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte olduklarını söyledi.

Öneş: ” İki ilçede geçmişten bugüne 31 şehit ve 178 gazimiz var. Kahramanlarımızın geri bıraktığı ailelerinin her ferdi hem devletimizin hem de milletimizin koruması altındadır. Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın selamlarını sizlere iletiyorum. Bu vatan için sizin yaptıklarınızın üzerine biz devlet olarak ne yapsak azdır.” dedi.

 

‘Bedel ve ülkü birliği’

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise şehit ve gazilerin al bayrağın temsil ettiği manayı millete her zaman hatırlattıklarını belirtti.

Başkan Kurtulan: ” Bir toprağın vatan olması iki şeyle kaimdir. Biri ödenen bedel, ikincisi de o bedelle geleceğe taşınan ülküyle gerçekleştir. O bedeli ödeyen bir ecdadın torunlarıyız.

Anadolu’yu yurt yapan Sultan Alparslan’dan başlayarak, 15 Temmuz ihanetine kadar geçen süre içinde canlarını bu topraklar için feda etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum. Bu vatan toprağının sahip olduğu güzellikleri geleceğe aktaran en değerli canlılar sizlersiniz. Şehit ve gazi yakınlarına verilen her desteğin devletimizin katkısı ve milletimizin vefasıyla gerçekleştiğini

görmek bizim için büyük bir mutluluk. Al bayrağın temsil ettiği manayı bizlere hatırlatıyorsunuz. Bu onur ve gurur sizlerin nesiller boyunca kazanacağı  en büyük şan ve şeref. Bizlerde devletimizin bütün kurumları olarak sizlerin yanında olmak için üzerimize düşen görevi yerine getirme gayretindeyiz. Şehitlik hakkında herkes bir şey söyler. Fakat en güzelini Hz. Ali (r.a.) şu sözlerle dile getirmiştir; ” Ben kim, şehitlik kim.” İşte şehitlik, gıptayla gösterilen bu derecede onurlu bir mertebe. Sizlerin yanında olduğumuz bu özel günün hazırlanmasında emeği geçen Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.  Şehit ailelerimize ve gazilerimize, bizleri de yanlarında bir kardeş olarak gördükleri için minnettarım. Son olarak dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hakka yürüyen Bursalı şehidimiz Onbaşı Daha Çelik’e Allah’tan rahmet, ailesine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum.”  dedi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı da konuşmasında: ” Bin yıldan beri bu coğrafyada yaşamımızı sürdürüyoruz. Bunun bedelini hala ödüyoruz. Ancak şu iyi bilinsin ki bu topraklar bizim için kutsaldır. Herkes hesabını yaparken buna göre yapmak zorunda. Bu millet aynı zamanda hangi coğrafyada olursa olsun bir mazlumun sesini duyunca topyekun yardım elini uzatıyor.  Şehitlerimiz, gazilerimiz ve aileleri hepimizin baş tacıdır. Devlet olarak bunun bilincinde olarak gereğini her zaman yapacağız.” dedi.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün şehit ve gazi aileleri buluşmasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…