Home FOTO GALERİ Preşova’dan Dündar’a Teşekkür Ziyareti

Preşova’dan Dündar’a Teşekkür Ziyareti

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2017 13:00
4 min read
Preşova’dan Dündar’a Teşekkür Ziyareti için yorumlar kapalı
0

Sırbistan’ın Preşova Müftüsü Lulzim Miftari, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek, Preşova’da geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen toplu sünnet şöleninden dolayı teşekkür etti.

 

Sırbistan’da Müslüman Arnavutlar’ın yaşadığı Preşova kentinin müftüsü Lulzim Miftari, Preşova Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Shefki Januzi ve Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

 

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Preşova Müftüsü Lulzim Miftari,  Osmangazi Belediyesi’nin Preşova’da düzenlediği toplu sünnet şöleninin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bursa’da kendi evlerinde gibi hissettiklerini belirten Miftari, “Bu kardeşlik köprüleri, inşallah ebediyen devam edecektir. Uzun yıllar yapılamayan bir etkinlikti. Preşova’da ilk kez böyle bir şölen yapıldı. Böyle bir etkinliği yapabilir miyiz diye endişemiz vardı. Sizlerin sayesinde Preşova için büyük bir heyecan ve büyük bir etkinlik oldu. Size çok teşekkür ediyoruz. Oradaki insanlar her gün size dua ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı olarak oradaki aileleri sevindirdiniz. Allah’a şükrediyoruz. Türkiye daha güçlü olsun ve bu köprüler devam etsin diye her zaman dua ediyoruz” dedi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “O bölgelerde yaşayıp da gelenekleri, kültürleri ve dini vecibeleri bugüne kadar getirmek kolay değil. Oralarda farklı rejimler geldi geçti. Bu

rejimlerin en büyük etkisi Müslümanlar üzerinde kendini gösterdi. Eğer Müslümanlar kendi inançları doğrultusunda yaşamını sürdürüp direnç gösterebiliyorsa bugünlere gelebiliyor. Bu konuda en büyük görev de müftülere, din adamlarına düşüyor. Sünnet, bizim inancımız, dini vecibelerimizden biri. Sünnet cemiyetiyle birlikte insanların bir araya gelmesi, duaların okunması bizlerin bir arada kalmasına vesile oluyor. Bu etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …