Home FOTO GALERİ Nilüfer’de şiir şöleni başladı

Nilüfer’de şiir şöleni başladı

- Guncellenme Tarihi: 13 Ekim 2017 13:12
6 min read
Nilüfer’de şiir şöleni başladı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, BAOB Oditoryum’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Şair Ataol Behramoğlu’nun şiirleriyle renk kattığı açılış gecesine her yaştan şiir tutkunu katıldı.

 

 

Nilüfer’de şiir dolu günler başladı. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali Festivali, şiirseverlerle buluştu.

Festivalin açılış gecesine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman, Yalçın Işıkyıldız, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kır Çiçekleri öğrenci grubu ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyük ilgi gören festivalin açılış manifestosunu Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç okudu. Açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şiir dünyasıyla buluşmayı bu yıl ikinci kez yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bozbey, “Nilüfer Şiir Festivali, ikinci yaşında daha da olgunlaştı ve şiirin kelimelerle ruhumuzu okşayan dünyasını, bugünden başlayarak kente yayacak” ifadelerini kullandı.

Festivalin geniş içeriğiyle bir kültür şöleni olduğunu ifade eden Bozbey, “Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, 4 ayrı ülkeden 14 şairi bu yıl Nilüfer’de buluşturuyor. Bu buluşmanın en önemsediğim yanı, konuk şairlerimizin gençlerle, öğrencilerle bir araya gelerek, gelecek kuşakların zihinlerinde dizelerinden izler bırakacak olmasıdır. Genç kuşakların, usta şairlerle bir araya gelecek olması, şiirin yaşamlarındaki izlerinin üzerinden kalın bir çizgi olarak geçecek, naifliğe, iyiliğe ve umuda bir vurgu yapacaktır” dedi.

Açılış gecesinde usta Şair Ataol Behramoğlu sahneye çıktı. Behramoğlu, aralarında  ‘Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var’ şiirinin de bulunduğu sevilen birçok  şiir okuyarak konuklarına şiir dolu anlar yaşattı.

Gecede hikaye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi de müzisyen Faysal Macit eşliğinde gerçekleştirdiği ‘Şiir Masalın Kucağında’ adlı performansıyla büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Nilüfer Kent Band da Cemal Süreyya, Orhan Veli, Sabahattin Ali, Can Yücel ve Bülent Ecevit gibi isimlerin bestelenmiş şiirlerini seslendirerek geceye renk kattı.

Şiir dünyasına keyifli bir yolculuğun yaşandığı gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, geceye renk katan isimlere plaket vererek teşekkür ettiler.

Gecede ayrıca, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden görme engellilerin ‘Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var’ şiirinin Brail alfabesine uyarlanmış hali şair Ataol Behramoğlu’na armağan edildi.

15 Ekim’e kadar sürecek olan 2. Uluslar arası Nilüfer Şiir Festivali kapsamında Türkiye’den ve yurtdışından 14 değerli şair, kentin 9 farklı noktasında gerçekleştirilecek etkinliklerde, her yaştan şiir tutkunuyla buluşacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …