Home FOTO GALERİ METRUK BİNA TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

METRUK BİNA TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2017 13:17
3 min read
METRUK BİNA TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam ediyor. Bir yandan kaçak yapılarla kökten mücadele veren ekipler, diğer yandan da atıl durumda bırakılmış, tehlike saçan ve madde bağımlılarının mekânı haline gelen metruk binaların da yıkımını gerçekleştiriyor.

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda çalışan yıkım ekipleri, belediye encümeni kararı sonrasında harekete geçerek tespit edilen ve tehlike saçan metruk binaları yıkarak temizliyor.

 

Son iki yıl içinde 250’ye yakın metruk bina yıkımı gerçekleştiren ekipler, Hamidiye Mahallesi Koru Sokak’ta başladıkları yıkım çalışmalarını, Gencali Mahallesi, Engürücük Mahallesi, Hisar Mahallesi, Orhaniye Mahallesi, (Topçular, Küçük Aralık, Kumla Caddesi) üzerindeki metruk bina yıkımları ile tamamladı. Yıkım ekipleri son iki hafta içinde on metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

 

Tespit edilen binaların birçoğunun kamulaştırıldığını, başta yeşil alan olmak üzere, çiçeklendirme ve yeniden yapılandırma çalışmalarının yapılacağının altını çizen Başkan Yılmaz, “ Bir yandan modern Gemlik’i inşa etmek için ciddi çalışmalar yürütürken, diğer yandan da kötü görüntüleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. Bazı mahallelerde sahipleri tarafından terkedilmiş, içerisinde kimsenin oturmadığı, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş pek çok bina bulunuyor. Dolayısıyla, insanlarımızın yaşadığı bölgelerde yıkılma tehlikesi bulunduğu için, can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Boş oldukları için bazı kişiler tarafından da pek çok olumsuz amaç için kullanılabiliyor. Gemlik Belediyesi olarak bu tür binaları yıkarak, kent estetiğine uygun alanları ilçeye kazandırıyoruz”dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…