Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ VERGİDE ADALET İSTEDİ

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ VERGİDE ADALET İSTEDİ

- Guncellenme Tarihi: 12 Ekim 2017 13:21
7 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ VERGİDE ADALET İSTEDİ için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “GELİR VERGİSİ ARTIRILACAĞINA TASARRUFA GİDİLSİN” DEDİ

–       ŞEKER: “BU ÜLKE BÜROKRATİK VESAYETTEN KURTULMALI”

 

BURSA-   Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, hükümetin yaptığı son vergi düzenlemelerini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile sert bir şekilde eleştirdi. Hükümetin gelir vergilerini artıracağına tasarrufa gitmesi gerektiğine dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Makam araçlarından tasarrufa gidilsin” dedi.

 

Hükümetin yaptığı son vergi zamlarına Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sessiz kalmadı. Şehreküstü’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sendika üyelerinin katılımıyla basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, ellerindeki ‘Vergide Adalet İstiyoruz, Emeğimiz Alın Terimiz Adalet Bekleriz’ dövizleri ve ‘Kaşıkla verip kepçeyle alma sabrımızı taşırma’ sloganları eşliğinde hükümetin yaptığı son vergi zamlarını protesto etti.

 

“ESAS OLAN VERGİDE ADALET OLMASI”

Yaptığı basın açıklaması ile hükümete seslenen Numan Şeker, ülkenin içinde bulunduğu durumun farkında olduklarını belirterek, “Bu ekonomik giderlerin faturası vergi oranlarını arttırarak kamu çalışanlarından kesilmemelidir. Gelir vergisindeki artıştan elde edeceğiniz kazancı kamu kurumlarındaki israfı önlediğinizde kat be kat fazlasını sağlanmış olacak. Maliye Bakanı’nın açıklamasına göre; kamu kurumlarında 471 üst bürokrat makam aracı ve 95 bin 601 kamuda çalışan diğer bürokratlara tahsis edilen araç kiralanmış durumda olduğu belirtilmiştir. Önüne gelen bürokrat makam aracı kullanmakta hatta basına yansıdığı kadarıyla istisnai olsa da makam aracıyla özel işlerini gören bürokratlarda bulunmaktadır. Derhal kamu kurumlarının harcamaları disiplin altına alınmalı ve ciddi bir şekilde tasarrufa gidilmelidir. Acilen bu ülke bürokratik vesayetten de kurtulmalıdır. ‘Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır’ sloganının yanına artık, ‘Vergide adalet esastır’ afişinin eklenmesi için içinde bulunduğumuz süreç iyi değerlendirilmelidir. Yüzde 27’lik oranın 3 puan artışla yüzde 30’a çıkarılması yanlışından vazgeçilmeli ve gelir vergisinde yeniden değerleme oranın da ÜFE yerine TÜFE’nin esas alındığı sistem hayata geçirilmeli tekliflerimizi karşılayacak düzenlemeler gerçekleştirilmelidir. Hükümetin bir çelişkisinde özel şirketlerin vergilendirme oranı yüzde 20 sabitesinde tutuluyor. Çalışan kesime yüklenen vergi yükü neredeyse özel şirketlerin kat be kat üstünde. Bu anlayışın soncu ancak sosyal maliyettir” dedi.

 

“HÜKÜMET MATRAH ARTIRIMINDA MAALESEF CİMRİ DAVRANIYOR”

Hükümetin gelir vergisinde oranların uygulanmasına esas alınan matrahları artırırken cimri davrandığını hatırlatan Numan Şeker, “Kamu görevlilerinin gelir vergisi ödemelerinde cömert davranma dayatması yapılmaktadır. Matrahtaki bu oyunun üzerine de şimdi yüzde 27’lik oran yüzde 30 çıkarılmak suretiyle emek kesiminin vergi kaynaklı gelir kaybı artırılmak istenmektedir. Gelir vergisi matrahları, her yıl ‘Yeniden Değerleme Oranı’ üzerinden artırılmaktadır. Yeniden değerleme oranının, temel parametresi üretici fiyat endeksidir. Esasen gelir vergisi matrahlarının belirlenmesindeki sıkıntı ya da bizim ifademizle matrah oyunu da burada başlamaktadır. Gelir vergisine esas matrahlarda cari enflasyondan daha düşük artış ve buna dayalı olarak da daha yüksek vergi ödeme yükümlülüğünün oluşmasıdır. Bu anlamda, gelir vergisi noktasında yapılacak ilk değişiklik ve mağduriyeti gidermeye dönük hamle, gelir vergisi matrahlarının, ÜFE’ye göre değil TÜFE esas alınarak belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılmasıdır. Özellikle, ücret kazancına dayalı olarak gelir vergisi mükellefi olan kişiler için uygulanması gereken endeks tüketici fiyat endeksi olmalıdır” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …