Home EĞİTİM Engelli çocuklara rotaryen desteği

Engelli çocuklara rotaryen desteği

- Guncellenme Tarihi: 11 Ekim 2017 14:06
3 min read
Engelli çocuklara rotaryen desteği için yorumlar kapalı
0

Spor, eğitim, sağlık ve ekonomik kalkınma olmak üzere çeşitli sosyal projelerle toplumsal kalkınmaya destek olan Rotaryenler, engelli çocuklara el uzattı. Nilüfer’de engelli çocukların eğitim gördüğü İpek Özel Eğitim Merkezi Okulu’nun mutfak Atölyesi, Rotaryenlerin projesiyle yenilendi.

Bursa Heykel Rotary Kulübü tarafından başlatılan projeyle, engelli çocukların eğitim gördüğü okuldaki mutfak atölyesinin dolapları, çeşmeleri, duvar fayansları ile buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, aspiratör ve şofben gibi beyaz eşyaları tamamen yenilendi. Projeye,  Tophane, Uludağ, Demirtaş, Balıkesir Edremit, İzmir Agora ve Manisa Rotary Kulüpleri ile Yıldız İnşaat ve İMLATEK Sağlık Hizmetleri firmaları da katkıda bulundu.

Heykel Rotary Kulüp Başkanı Metin Tokgöz, Nilüfer İpek Özel Eğitim Merkezi’nde ağır engelli çocukların dershane ve atölyelerde özel eğitimler verilerek sosyal yaşama hazırlandığını söyledi. Engelli çocukların topluma kazandırılması ve meslek sahibi yapılarak toplumun bir parçası haline getirilmesinin hem insani hem sosyal ayrımcılıkların engellenmesi açısından önem taşıdığını vurgulayan Tokgöz, “Kendilerini topluma hizmete adayan Rotaryenler olarak engelli çocuklarımızın toplumsal adaptasyonuna katkıda bulunmak istedik. Onların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için mutfak atölyelerini yenileyerek destek olduk. Bunun için mutluyuz” dedi.

Heykel Rotary’nin mutfak atölyesi revizyonu projesi iki ay içerisinde tamamlanırken, atölyenin açılışı Rotary Vakfı Komite Başkanı Faik Kartal, Federasyon Başkan Temsilcisi Ersin Karaaslan, projeye katkı veren Rotary Kulüplerin başkanları ile okul yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…