Home GÜNCEL Tarımın kalbi Bursa’da atacak !

Tarımın kalbi Bursa’da atacak !

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2017 12:59
4 min read
Tarımın kalbi Bursa’da atacak ! için yorumlar kapalı
0

11-15 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Burtarım 2017 ve Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nın basın toplantısı Almira Hotel’de gerçekleşti. 50 ülkeden 310 binden fazla ziyaretçinin katılımın beklendiği fuarın Bursa ve Türkiye tarım ekonomisine katkıda bulunmasının yanı sıra ihracata büyük katkılar sağlanması bekleniyor.

Açık sergileme alanı dahil 7 ayrı salondan oluşan 75 bin m²alanda, 420 firma ve firma temsilciliğinin, 1216 markanın katılımıyla 11 – 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Burtarım 2017 ve Bursa 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nın basın toplantısı Almira Hotel’de sabah saatlerinde gerçekleşti.

Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, geçtiğimiz yıl 48 ülkeden gelen 305.726 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak traktör ve tarımsal makineleri satışlarına büyük katkı sağlayan fuarın, bu yıl ise 310 binden fazla ziyaretçiyi Tüyap Bursa çatısı altında ağırlamayı hedefledikleri belirtildi.

Dünyanın farklı coğrafyalarından 50’ye yaklaşık ülkeden katılımın olacağını ifade eden Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 1216 markanın katılımıyla 15 Ekim akşamına kadar devam edeceğini belirtti. Bu yıl özellikle yurtdışından getirilen heyetlerde %50’lik bir rekor büyümenin olduğunun altını çizen Ersözlü, ” Bu büyümede Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nın, Ekonomi Bakanlığı’nın ve Tüyap’ın dünyanın pek çok yerindeki ofislerinin katkıları var. Fuarda pek çok iş adamını ağırlayacağız. İkili iş görüşmeleri hazırlandı. Umarız fuar alanında yapılan bağlantılarla tarım ve tarım makineleri konusunda ihracata büyük katkılar sağlamış olacağız. Özellikle yabancı turistin Bursa’ya gelişinin yavaşladığı bir dönemde, yurtdışından böyle büyük bir kitlenin gelmesi bence oldukça anlamlı. ” şeklinde konuştu.

Bu fuarın Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum diyerek konuşmasına başlayan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ” Dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerindeki fuarları gezdik fakat bizim fuarımız içlerinde en başarılısı. Bu anlamda Bursa ve bölge çiftçisine katkı sağladığı gibi Türkiye genelinde de katkı sağlıyor. Fuarımız her yönden zengin. ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…