Home FOTO GALERİ Nilüfer’de şiirle dolu günler başlıyor

Nilüfer’de şiirle dolu günler başlıyor

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2017 14:15
11 min read
Nilüfer’de şiirle dolu günler başlıyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyeceği  2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nde, bu yıl da kent, şiirlerle yankılanacak. 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival boyunca yurt içi ve yurt dışından 14 şair, kentin çeşitli noktalarında birçok etkinlikte şiir meraklılarıyla buluşacak.

 

Nilüfer Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği “Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali”nde  kenti şiirle dolduracak. 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival boyunca Nilüfer’de, şiir okumaları yapılacak, şiire dair her şey konuşulacak. Türkiye’den ve yurtdışından 14 değerli şair, 9 farklı noktasında gerçekleştirilecek etkinliklerde, şiir tutkunlarıyla bir araya gelecek. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’ne ilişkin detayları, dört bir yanı usta şairlerin şiirleriyle donatılan Üç Fidan Parkı’nda düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Toplantıda, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman ve Adil Kayaoğlu ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da yer aldı.

TEMA: YAŞAMI KUTSAMAK

Nilüfer Belediyesi’nin, sanata, sanatçıya ve sanat üretimine verdiği destekle Türkiye’de örnek gösterildiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali ile birlikte, Nilüfer’in şiire verdiği büyük önemi de taçlandırdıklarını ifade etti. Şiir sevdalılarını, 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nde buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Bozbey, festivalin bu yılki temasının “Yaşamı kutsamak” olduğunu söyledi.

Başkan Bozbey, “Başlangıcı, çeşitli inançların söze yansımasıyla olan şiir, bazen güzel bir söz söylemek, bazen sevilenin gönlünü çelmek, bazen de otoriteyi eleştirmek için yan yana dizilen kelimelerle, insanlık tarihinin en eski iletişim araçlarından biri oldu. Nesiller boyunca şiirle sevdamızı, şiirle kavgamızı, şiirle isyanımızı dile getirdik. Yaşamın bu kadar içinde olan şiir, yıllardır Nilüfer’de, Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi ile temsil ediliyor. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimiz de, kültür-sanat kenti Nilüfer’in şiire verdiği büyük önemi taçlandırıyor” dedi.

14 ŞAİRLE ŞİİR DÜNYASINA YOLCULUK

Dört gün sürecek festivalde, Ali Özgür Özkarcı, Altay Öktem, Ataol Behramoğlu, Aurelia Lassaque, Çağla Meknuze, Efe Duyan,  Emel Kaya, Heike Fiedler, Mel Kene, Neslihan

Yalman, Serdar Ünver, Turgay Fişekçi, Yasuhiro Yotsumato ve Zeynep Köylü’nün, kentin 9 farklı noktasında oluşturulan etkinlik alanında şiir meraklılarıyla buluşacağını belirten Başkan Bozbey, “Son derece kapsamlı, şiirin, resim, karikatür, masal, heykel, sinema ve dans gibi çeşitli sanat dallarına dokunduğu ve her kesimden, her yaştan yurttaşlarla buluştuğu festival programı kapsamında konuk şairlerimiz, okullarda düzenleyecekleri söyleşi ve atölyelerde öğrencilerle şiir dünyasına yolculuk yapacak. Bunun yanı sıra festival boyunca, BAOB Oditoryum, 3 Fidan Parkı, Konak Kültürevi ve Gölyazı şiir dolu dakikalar sunan etkinliklere sahne olacak” dedi.

FİLM GÖSTERİMLERİ DE YAPILACAK

  1. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin, 12 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’de BAOB Oditoryum’da Ataol Behramoğlu’nun, şiir okumalarıyla başlayacağını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra hikaye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi, müzisyen Faysal Macit ve “Bestelenmiş Şiirler” ile Nilüfer Kent Band’ın sahne alacağını söyledi.

Festival kapsamında, şiirden yola çıkarak çekilen film gösterimlerinin de yapılacağını açıklayan Başkan Bozbey, İranlı yönetmen Abbas Kiyarüstemi’nin “Rüzgâr Bizi Sürükleyecek” isimli filmi ile Pablo Larrain’in “Neruda” isimli filmlerinin, Konak Kültürevi’nde izlenime sunulacağını ifade etti.

BERLİN SENFONİ ODA ORKESTRASI İLE GÖRKEMLİ KAPANIŞ

Başkan Mustafa Bozbey, festivalin kapanış gecesi olan 15 Ekim’de de, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya’nın BAOB Oditoryum’da sahne alacağını belirtti.

Festival kapsamında yine bir ilki gerçekleştirerek Cahit Külebi’nin 100. doğum yılı anısına PTT iş birliğiyle ilk gün zarfı ve anı pulu bastırdıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Nilüfer Şiir Festivali’nin sürdürülebilir çalışmalarımız arasında yer almasının, ikinci yaşında daha da olgunlaşmasının gururunu yaşıyoruz. 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, şiirin kelimelerle ruhumuzu okşayan dünyasını kente yaymak için kolları sıvadı” dedi.

BOZBEY’DEN ŞİİR KULESİ AÇILIŞINA DAVET

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şiir tutkunlarına bir sürprizi de açıkladı. Nilüfer Belediyesi tarafından kente kazandırılan, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Şiir Kulesi’nin açılışını festival kapsamında yapacaklarını ifade eden Başkan Bozbey, tüm Bursalıları açılışa ve şiir şölenine davet etti. Başkan Bozbey, “12 Ekim Perşembe günü

başlayacak festival kapsamında saat 17.00’de Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Şiir Kulesi’nin açılışını yapacağız. Bu açılışa sesimizi duyan, Nilüfer’in kültür-sanat kenti olmasında katkısı bulunan, etkinliklerimizi destekleyen tüm vatandaşlarımızı, sanatçı dostlarımızı, şiir ve yazın dünyasından herkesi ve siz basın mensubu dostlarımızı bekliyoruz. Bu festival, aynı zamanda kentimize kazandıracağımız Şiir Kulesi ile de önemli bir iz bırakacak. Dilerim, şiir, bu topraklarda hep yaşama sevincinin, barışın, sevginin, mutluluğun ve dayanışmanın yoldaşı olsun” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basın toplantısının ardından, Üç Fidan Parkı’ndaki ağaçların şiirlerle donatıldığı alanı gezdi. Turgut Uyar’ın “Acıyor” adlı şiirinden dörtlük okuyan Başkan Mustafa Bozbey, sanatseverlerin, şiir yazmaları için oluşturulan şiir köşesine de Nâzım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşçesine” dizelerini yazdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…