Home FOTO GALERİ ESNAFLAR “YILLARIMIZI DÜRÜSTLÜĞE BORÇLUYUZ”

ESNAFLAR “YILLARIMIZI DÜRÜSTLÜĞE BORÇLUYUZ”

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2017 13:29
5 min read
ESNAFLAR “YILLARIMIZI DÜRÜSTLÜĞE BORÇLUYUZ” için yorumlar kapalı
0

İznik’te ömürlerini mesleklerine adamış esnaflar Ahilik Haftası dolayısıyla ziyaret edildi. Esnaflar gençlere ders niteliğinde öğütlerde bulundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilal Sargın, Türkiye Gençlik Vakfı İznik İlçe Temsilcisi Yakup Yakut ve 40 gencin katılımıyla İznik’te meslekte 35 yılını aşmış esnaflar ziyaret edilerek ahilik haftaları kutlandı.

ESNAFLARDAN GENÇLERE “ÖNCELİĞİNİZ DÜRÜSTLÜK OLSUN”

Esnaflar gençlere verdiği öğütlerde “İlk önceliğiniz para olmasın. İlk önceliğiniz yaptığınız mesleğe ve müşterilinize değer vermek olsun. En önemlisi de dürüstlük. Herkese karşı dürüst ve samimi olursanız uzun yıllarca mesleğinizi sürdürürsünüz. Sabah erken saatlerde işinizin başında olun. Namazınızı kılın, malınızın zekâtını ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırın. Bütün bunlar işlerinizin bereketini sizlere gösterecektir” dediler.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Bugün Kent Konseyimiz, Gençlik Meclisimiz ve Türkiye Gençlik Vakfı İznik İlçe Temsilciği ile mesleklerine 35 yılı aşmış esnaflarımızı ziyaret ederek, meslekte ki bu başarı ve istikrarlarını gençlerimiz ile paylaşmalarını sağlamak. Ziyaretlerde mesleklerinde yarım asıra ulaşmış büyüklerimiz gençlerimize ders niteliğinde öğütlerde bulundular” dedi.

Başkan Sargın, Ahilik Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında, 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahiliğin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını kaydetti. Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürünün Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını vurgulayan Başkan Sargın, şunları kaydetti;

“Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşünceler eşliğinde İznik ilçemizde ve tüm ülkemizde hizmet veren esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, her birine hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Ziyaretlerde öğrenciler esnaflara hediye paketleri takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …