Home FOTO GALERİ Suuçtu yeni yüzüyle görücüye çıktı

Suuçtu yeni yüzüyle görücüye çıktı

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 14:20
4 min read
Suuçtu yeni yüzüyle görücüye çıktı için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’nın dünyaca ünlü doğa harikası Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, yeni yüzüyle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Mustafakemalpaşa’ya 18 km. uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi’ni 2015 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden devralarak Türkiye Patent Enstitüsü’nden marka tescilini gerçekleştiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, yerli ve yabancı turistleri 12 ay boyunca ağırlayan bölgeyi doğa dostu sosyal tesislerle buluşturdu.

Kır lokantasından büfeye, köprüden seyir terasına kadar bir çok yeni sosyal donatıya kavuşan  Suuçtu Şelalesi’nin ilk konukları belediye meclis üyeleri oldu.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın davetiyle Suuçtu Şelalesi’nde akşam yemeğinde bir araya gelen meclis üyeleri, turizm bölgesini gezdi.

Suuçtu Tabiat Parkı hizmet birimleri yapım işi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan,  yıllarca ihmal edilen Suuçtu Şelalesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden onaylı projeyle doğaya uygun bir yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

 

‘Suuçtu’yu birlikte koruyalım’

 

Suuçtu Şelalesi’nin turizm ve marka değerini arttıracak bu proje ile 75 m2’lik kır lokantası, 25 m2’lik büfe, seyir terası, köprü, ahşap oturma bankları, çöp kovaları, prefabrik engelli lavabosu, yürüyüş yolları ve merdivenlere 1000 m2’lik kayrak taşı kaplaması ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Kurtulan; ” Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası artık nezih bir ortama kavuştu. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmadı. Kır lokantası ve büfeler sayesinde bölgeye gelen misafirler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek. Önümüzdeki yıl seyir bankı, kayrak taşı ve korkuluk ilaveleri olacak. Ayrıca

bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmak için otopark, yol genişletme ve rink hat çalışmaları başladı. Suuçtu’yu elektriğe kavuşturmak amacıyla bir nakil hattı projesi hazırlandı. Bu proje Ankara’da onay bekliyor.  Fotoğraf sanatçılarından, doğa sporcularına uzanan geniş bir yelpazede yerli ve yabancı turistlere doğal bir platform sunan bu değeri hep birlikte koruyacağız” dedi.

Suuçtu’da yapılan çalışmaları yerinde görme imkanı bulan meclis üyeleri de Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a memnuniyetlerini iletti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …