Home FOTO GALERİ Osmangazi’ye ‘Ekolojik Yaşam Merkezi’ Geliyor

Osmangazi’ye ‘Ekolojik Yaşam Merkezi’ Geliyor

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 14:48
4 min read
Osmangazi’ye ‘Ekolojik Yaşam Merkezi’ Geliyor için yorumlar kapalı
0

Ekolojik Yaşam Merkezi’yle Doğal Yaşam Desteklenecek

Dündar, “Organik Tarım Bilinci ve Farkındalık Artacak”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 Vizyon Projesi arasında yer alan ‘Ekolojik Yaşam Merkezi’ Bursa’nın tarım potansiyelini tanıtarak gelişmesine katkı sağlayacak.

Modern ve örnek çalışmalarıyla öncü olan Osmangazi Belediyesi, organik tarıma katkı sağlayacak Ekolojik Yaşam Merkezi ile bir ilki gerçekleştiriyor. Hamitler bölgesinde kurulacak olan Ekolojik Yaşam Merkezi’nin Bursa’da organik tarımla ilgili bilinci ve farkındalığı artıracağını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ekolojik Yaşam Merkezi’nde doğal yaşamı desteklemeyi amaçlarken permakültür ve kent bahçeciliğini de tanıtacağız. Proje tamamlandığında, hem kendi doğal gıdamızı yetiştireceğiz, hem de toprağı ve doğayı anlamış olacağız. Doğal yaşam parkında hiçbir kimyasala ihtiyaç kalmadan doğal ve sağlıklı ürünler yetiştireceğiz. Kent bahçesinde üretilen sebze, meyveleri kafede reçel, salata, çorbaya dönüştürüp gelen ziyaretçilerle birlikte bu tatları paylaşacağız” dedi.

Başkan Dündar, “Doğa İle Bağımız Güçlenecek”

Başkan Dündar, bireysel beceriler ve eğitimlerle doğa ile bağın güçleneceğini belirterek, “Parkta, herkese açık eğitimlerde bir araya gelen köylü ve şehirli vatandaşlarımız arasında bağlar kurulacak.

Bahçecilikle üretimi, toprağı tanıyan şehirli insanımız, kırsaldaki yaşamı daha iyi tanıyacak. Doğal üretim yapabilen insanların doğal ürünleri bilinçli tüketiciye ulaşacak ve doğal üreticilere ekonomik kazanç sağlayacak. Böylelikle çocuklarımızı, gençlerimizi doğal yaşama eğitimleri ile öğretici aktivitelere hazırlayacağız. Bunun yanında merkezde; toprak, su, rüzgar ve güneş enerjilerinden yararlanarak iyi izolasyon sağlayan malzemelerle birlikte enerji verimliliği de sağlanacak. Doğal olan her ürün, bu merkezde yer alacak. İnşallah, en kısa zamanda projeyi tamamlayıp şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…