Home FOTO GALERİ DORUK’TAN ANNELERE EMZİRMENİN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME…

DORUK’TAN ANNELERE EMZİRMENİN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME…

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 15:08
3 min read
DORUK’TAN ANNELERE EMZİRMENİN ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Emzirme Haftası nedeniyle Doruk Sağlık Grubu hastanelerinde doğum yapmış olan ve Doruk Sağlık Grubu eğitim hemşiresi ile bebek dostu danışmanlarının irtibatta olduğu annelere emzirmenin önemi anlatıldı.

Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Doruk Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları doktoru Uzman Doktor Handan İlkdoğan, “Anne sütü, besleyici, kolaylıkla sindirilir ve bebekleri enfeksiyonlara karşı korur.  Emzirme ise anne ile bebeği arasında duygusal birlikteliği ve gelişmeyi arttırır, yeni bir hamileliği geciktirmeye yardım eder ve anne sağlığını korur” dedi.

“Anne sütü,  annenin bebeğine verebileceği en değerli armağandır” diyen Uzman Doktor Handan İlkdoğan, “Annenin bebeğini emzirebileceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanması ile başlar. Nasıl emzireceğini bilen anne  kendine güven duyar. Anne sütü ile beslenen bebeklerde IQ daha yüksek olur” şeklinde konuştu.

Etkin bir emzirme sağlamak için emzik ve biberon kullanılmaması gerektiği söyleyen Uzman Doktor Handan İlkdoğan, annelere her emzirmeden sonra bir bardak sıvı alınmasını tavsiye ederken, emzirme pozisyonları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi Medikal Direktörü Doç. Dr. Melih Çekinmez de toplantıya katılarak halkın bilinçlendirilmesi anlamında bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi.  Doç. Dr. Çekinmez anne sütünün bebeklerin beslenmesinde yeri doldurulamayacak bir besin kaynağı olduğunu ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Deniz Dalgıç: Mudanya’yı Turizmle Kalkındıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’nın doğa…