Home FOTO GALERİ Alkışlar İki Efendinin Uşağı’na

Alkışlar İki Efendinin Uşağı’na

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 14:26
4 min read
Alkışlar İki Efendinin Uşağı’na için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun yeni sezon oyunu, İki Efendinin Uşağı, düzenlenen prömiyerle halkla buluştu. Yönetmenliğini Levent Suner’in üstlendiği “İki Efendinin Uşağı”, tiyatro tutkunlarından büyük alkış aldı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu sezonu komedi oyunu olan “İki Efendinin Uşağı” ile açtı. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyunun prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Prömiyere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bobey ile Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş,  Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman, Ahmet Çakıcı, tiyatro sanatçısı Ali Düşenkalkar ve çok sayıda tiyatrosever katıldı.
Carlo Goldoni’nin yazdığı, Rekin Teksoy’un Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Levent Suner yaptı. Koreografisi Gökmen Kasabalı, kostüm tasarımı da Funda Çebi’ye ait olan oyunda, dekor ve ışık tasarımı da Cem Yılmazer’in.
Komedi, dans ve müzik unsurlarını taşıyan iki perdelik oyun, aşkını bulabilmek için kılık değiştirip Venedik’e giden Beatrice’nin istemeden de olsa diğer aşıklar Silvio ve Clarice’nin mutluluklarınagölge düşürmesini anlatıyor. Parayı her şeyin üstünde tutan Pantalone, yemekten ve konuşmaktan kendini alamayan Dottore, bir suçlamanın eşiğindeki Florindo ve karnını doyurabilmek için türlü kurnazlıklar yapan şaşkın uşak Truffaldino’nun yollarının kesişmesiyle bir anda olayların içinden çıkılamaz bir hale gelmesini konu eden oyun karnaval ögeleri ile izleyenlere gerçek bir seyir zevki yaşattı. Oyun sonunda oyuncular ve ekip dakikalarca ayakta alkışlanırken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ekibe çiçek vererek kutladı.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun genç bir kadroyla sezonu açtığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Oyuncularımız harika bir performans sergiledi. Herşey çok güzeldi. Bu oyun ve arkasından gelecek oyunlarla birlikte Bursalılar harika bir tiyatro seyredecekler. Salonlarımızda bu sene de güzel ortamlar oluşacak” dedi.
İki Efendinin Uşağı, 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 20.00’de, 7 ve 14 Ekim 2017 Cumartesi günleri saat 15.00 ve 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenecek. Oyun, 11 Ekim 2017 Çarşamba günü de

saat 20.00’de Sanat Mahal Sahnesi’nde tiyatro meraklıları ile buluşacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…