Home FOTO GALERİ 82. GELENEKSEL İZNİK PANAYIRI BAŞLADI

82. GELENEKSEL İZNİK PANAYIRI BAŞLADI

- Guncellenme Tarihi: 7 Ekim 2017 14:33
2 min read
82. GELENEKSEL İZNİK PANAYIRI BAŞLADI için yorumlar kapalı
0

Geleneksel 82.İznik Panayırı bugün başlarken, 10 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise devam eden İznik Panayırını ziyaret ederek esnaflara hayırlı işler diledi.

BAŞKAN SARGIN “GELİNLER ÇEYİZLERİ İÇİN PANAYIRI BEKLERDİ”

Geleneksel 82.’inci İznik Panayırı 5 Ekim itibariyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen esnaflar ile başladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamasında ” İlçemizde 1935 yılında üç gün 1951 yılından itibaren ise 5 gün süren ve 82 yıldır aralıksız 5-10 Ekim tarihlerinde yapılan Geleneksel İznik Panayırımız yakın tarihe ışık tutmaktadır. Her çeşit malzemenin sergilenip satışa sunulduğu, adeta tüm köylerimizin ve komşu ilçelerimizin ziyaret edip alış veriş yaptıkları önemli bir merkez haline gelen İznik panayırı, geçmiş yıllarda adeta düğün çeyizliklerin düzüldüğü, alınacak bütün ihtiyaçların o günün beklendiği bir gelenekti. 21. Yüzyılda gelişen teknoloji ve imkânlar bu cazibeyi gün geçtikçe yok ediyor. Bu bağlamda ihtiyaçlar hemen giderilmekte ve panayırı bekleme gibi bir olanak ortadan kalmaktadır. Gün geçtikçe Panayırlar cazibesini kaybetmektedir” dedi.

Ayrıca İznik Panayırı kapsamında her yıl İlçemizde hizmet veren Murat Luna Park Çocuk ve gençlerin eğlence merkezi olmaya devam ediyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…