Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Kanserle Mücadele Kesintisiz Sürüyor

Osmangazi’de Kanserle Mücadele Kesintisiz Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2017 14:38
4 min read
Osmangazi’de Kanserle Mücadele Kesintisiz Sürüyor için yorumlar kapalı
0

Osmangazili Kadınlar Her Gün KETEM’e Taşınıyor

Dündar, “Erken Teşhis, Hayat Kurtarır”

 

Geliştirdiği sosyal, kültürel ve sağlık projeleriyle örnek işlere imza atarak farkındalık oluşturan Osmangazi Belediyesi, kanserle mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Osmangazi Belediyesi, erken müdahale doğrultusunda 2017 yılının ilk 9 ayında 3 bin 579 kadını ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM)’e taşıdı.

 

Osmangazi Toplum Sağlığı Merkezi ile ortak hareket eden Osmangazi Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı güncel verilerine göre ilk 9 ayda toplam 3 bin 579 kadını KETEM’e taşırken, her gün yaklaşık 500 kişiyi KETEM’e ulaştırıyor. Sevk edilen kadınlarda kontroller sonucu meme kanseri teşhisi veya üst basamağa sevk olma gibi sonuçlar çıkıyor.

 

Dündar, “Erken Teşhis, Hayat Kurtarır”

KETEM ile yapılan kanser taramasının bir koruyucu sağlık hizmeti olduğunun altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Amaç, hastalığı erken teşhis ederek tedavi sürecini kısaltmak, maliyeti düşürmek. Bu sayede vatandaşlarımızın yaşam süresini ve kalitesini artırmak. Özellikle kadınlarımızın, 2 yılda bir mutlaka kontrollerini yaptırmalarını öneriyorum. Önemli olan hastalığa yakalanmadan önlem almak. Erken teşhis

hakikaten hayat kurtarıyor. Yıllardır yürüttüğümüz çalışma ile ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kanser taramasından geçerek sağlıkları hakkında bilgi sahibi oldu” dedi.

 

Her Gün Taşıma Hizmeti Veriliyor

Son yıllarda çağın hastalığı olarak kabul edilen kanserle mücadelede, toplumsal bilincin büyük önem taşıdığını ifade eden Dündar, “Osmangazi Halk Sağlığı Merkezimizle birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında, vatandaşlarımızın aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerimiz aracılığı ile haftanın 5 günü düzenli şekilde KETEM’e ücretsiz bir şekilde ulaşımında destek sağlıyoruz” diye konuştu.

 

KETEM’de 30–65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46 – 69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50–70 arası kadın ve erkekler de kolerektal kanser taramalarını ücretsiz bir şekilde yaptırabiliyorlar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…