Home FOTO GALERİ İMSİAD VE BTSO İNŞAAT KONSEYİNDEN BOZBEY’E ZİYARET…

İMSİAD VE BTSO İNŞAAT KONSEYİNDEN BOZBEY’E ZİYARET…

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2017 14:10
4 min read
İMSİAD VE BTSO İNŞAAT KONSEYİNDEN BOZBEY’E ZİYARET… için yorumlar kapalı
0

İMSİAD VE BTSO İNŞAAT KONSEYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DÜĞÜMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN KOLLARI SIVADI.

BURSA – İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu ve beraberindeki müteahhitlerden oluşan heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek, mahkeme kararıyla durdurulan 0,50 emsal artışı konusunda fikir alışverişinde bulundu. İMSİAD’ın sektörün çatı kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Adil Gökçadır, “Kentin tamamını ilgilendiren böylesine önemli bir konu ancak ortak aklın gücüyle sonuca ulaşabilir” dedi.

İMSİAD ve BTSO İnşaat Konseyi kentsel dönüşüm düğümünü çözmek için birlikte hareket etme kararı aldı. Bu bağlamda yaklaşık 20 müteahhitle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden İMSİAD ve BTSO İnşaat Konseyi, sektörün en önemli gündem maddeleri arasında yer alan 0,50 emsal artışı konusunu masaya yatırdı.

Kentsel dönüşümün elzem olduğunu hatırlatan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, “Dönüşüm mutlaka gerekli. Ancak dönüşümün nasıl olacağına dair sıkıntılar var. Bize göre 0.50 emsal artışı, kentsel yenilenme için bir başlangıç oldu. Şimdi, yeni formüllerle bu kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız. Bu formülleri bulup, hayata geçirecek olanlar da kentin ve sektörümüzün dinamikleridir. Kentin tamamını ilgilendiren böylesine önemli bir konu ancak ortak aklın gücüyle sonuca ulaşabilir” şeklinde konuştu.

En kısa zamanda konunun taraflarının bir araya gelerek, çözüm için fikir alışverişinde bulunması gerektiğini belirten BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu da, mevcut durumdan dolayı bir takım mağduriyetlerin oluştuğunu, bu mağduriyetlerin giderilmesi için sektör paydaşlarının ve kurumların çözüm arayışında olması gerektiğini ifade etti.

İMSİAD’ın önerilerini dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak, sorunların çözümü noktasında ortak akılla hareket etmenin fayda sağlayacağını söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …