Home FOTO GALERİ Tahtakale Çarşısı Yeniden Hayat Buluyor

Tahtakale Çarşısı Yeniden Hayat Buluyor

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2017 14:24
5 min read
Tahtakale Çarşısı Yeniden Hayat Buluyor için yorumlar kapalı
0

Tarihi Çarşıya Osmangazi Makyajı

– Dündar: “Tahtakale Çarşısı Ticaretin Merkezi Olacak”

 

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nın yenilenmesi için başlattığı cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı’nı yeniliyor. ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında şuana kadar bölgedeki 15 dükkanın cephesi yenilenerek dükkanlara estetik bir görünüm kazandırıldı. Çalışmalar kapsamında çarşı içerisinde yer alan 54 dükkanın tamamında cephe sağlıklaştırma çalışmaları yürütülecek. Ayrıca dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenecek. Çalışmalar kapsamında 24 pazar tezgahı için de açılır kapanır tente yapılacak. Dükkanların cephe yenileme çalışmalarının yanı sıra çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması için de çalışmalar başlatıldı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tahtakale Çarşısı’nı ziyaret ederek hem yürütülen çalışmaları inceledi hem de esnaf ile bir araya geldi. Bölge esnafına gerçekleştirilen çalışmalar hakkında düşüncelerini soran Başkan Dündar, cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tahtakale Pazarı’nın Bursa’nın en önemli ekonomik merkezlerinden biri olacağını söyledi.

 

“BELEDİYELER BİZİ ÖRNEK ALIYOR”

Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Tarihi mirasa sahip çıkma konusunda yaptığımız çalışmalar ile bugüne kadar birçok ödül aldık. Belediyeler bizlerden teknik bilgiler alarak kendi bölgelerindeki tarihi mekanların restore edilmesi için çalışmalar başlatıyor. Tarihi çarşılarımızdan biri olan Tahtakale Çarşısı da Bursa için büyük önem taşıyor. Burası zamanın etkisiyle eskimiş ve çöküntü halini almaya başlamış. Burada eski ile yeni birbirine karışmış durumda. Çalışmalarımızdaki asıl amacımız yenilemeyle birlikte bölge esnafının ticari aktivitesini de korumak. Çalışmalarımız bittiğinde burası bir cazibe merkezi olacak. Uludağ köylerinde yetişen taze sebze meyveler burada doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşacak. Tahtakale Çarşı da yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacaktır” diye konuştu.

 

Çalışmalar hakkındaki memnuniyetlerini dile getiren bölge esnafı Başkan Dündar’a hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …