Home EĞİTİM GEMLİK’TE “ OKUL GÜVENLİĞİ ” TOPLANTISI YAPILDI

GEMLİK’TE “ OKUL GÜVENLİĞİ ” TOPLANTISI YAPILDI

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2017 13:58
5 min read
GEMLİK’TE “ OKUL GÜVENLİĞİ ” TOPLANTISI YAPILDI için yorumlar kapalı
0

2017/2018 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Gemlik Kaymakamlığı tarafından Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin konferans salonunda “Okul Güvenliği” toplantısı yapıldı.

 

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş başkanlığında gerçekleşen toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Enver Ünal’ın yanı sıra öğrenci servisi şoförleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Okul Aile Birliği Başkanları, merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Gürbüz Karakuş, Bu yılki öncelikleri arasında her zamanki gibi güvenliğin olduğunun altını çizerek, “ Çocuklarımızın rahat huzurlu bir eğitim alması için hepimiz, öğrenci velileri, okul aile birlikleri, servis sorumluları ve kim varsa birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Birinci hedefimiz güvenli eğitimdir. Güvenli eğitim yapabilmemiz için güvenli bir ortam lazım. Güvenli bir ortamda güvenli işler sağlanır ”dedi.

 

Yaz tatili süresince çoğu eğitim kurumlarının gerekli bakım ve onarımlar yapıldığına dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “ Eğitim, Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte bizlere düşen görev çocuklarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin en güvenilir, en sağlıklı ortamlarda kaliteli bir eğitim almalarını sağlamaktır. Biz de belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Okullarımızla ilgili gerek eğitim gerek çevre düzenleme ile ilgili ihtiyaçlarda birçok katkımız oldu bundan sonra da olmaya devam edecek. Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber etmeye hazırız”diye konuştu.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, başta okul müdürleri olmak üzere tüm yetkili birimlere gerekli uyarılar yapıldı. Öğrencilerin her türlü kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak tutulabilmesi, servis ve kantin işletmeciliği gibi sağlık ve can güvenliği içeren hassas konularda okul yönetimlerinin tüm gayret ve dikkatleriyle çalışması gerekliliği vurgulandı.

 

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, okullardaki ihtiyaç, talep ve önlemler konusundaki görüşlerini iletirken, başta Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz olmak üzere tüm ilgili amirler gerekli notları alarak, çözümleri konusunda çalışmalar yapılacağı, gerekli önlemlerin alınacağı ve takipçisi olunacağını belirttiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …