Home FOTO GALERİ Dündar, BATISİAD’ı Ziyaret Etti

Dündar, BATISİAD’ı Ziyaret Etti

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2017 13:52
7 min read
Dündar, BATISİAD’ı Ziyaret Etti için yorumlar kapalı
0

Başkan Dündar, İş Dünyasının Temsilcileri İle Buluştu

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en genç SİAD’larından olan BATISİAD’ı (Batı Trakyalı Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği) ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar diledi.

 

Dernek yöneticileri ile istişare toplantısı öncesi bir araya gelen Başkan Dündar, “BATISİAD’ın, Bursa ekonomisine pozitifi katkı sağlayarak üretim, istihdam ve ihracat yönünden ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katılımıyla geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kurul sonrası ilk istişare toplantısını gerçekleştiren BATISİAD’ı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan Ahmet Er ve Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diledi. BATISİAD üyelerinin çalışan, üreten, ticaret hayatının her kademesinde yer alan yönetici, sanayicilerden oluştuğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bursa, bir sanayi kenti. Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmasında çok büyük bir potansiyele sahip. Başta BTSO olmak üzere, kentimizin iş dünyasını bünyesinde barındıran birçok SİAD bulunuyor. BATISİAD bunlardan en genci ve en dinamiği. Bünyesinde Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatının en önemli isimleri yer alıyor. Başta başkan Ahmet Er olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum. Belediye olarak, bizler sanayicimize her türlü desteği

verdik, onların yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yeni dernek binasındaki ilk istişare toplantısına katılan MÜSİAD Başkanı Mustafa Gürses de BATISİAD yönetimine başarılar diledi Gürses, “İş dünyası olarak, planlı ve programlı bir çalışma ile ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız. Belirlenen hedeflere ulaşmak için üretimde, istihdamda, ihracatta, kısacası her alanda üç katı çalışmak durumundayız” diye konuştu.

 

BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er de ülke ve dünya ekonomisini değerlendirdiği konuşmasında, şunları söyledi:

 

“Avrupa ülkelerindeki seçimlerin ardından ekonomilerinde toparlanma gözüküyor ancak, ne yazık ki ülkemize karşı çekememezlikleri devam ediyor. Ülkemizde ise, yılın ikinci çeyrek büyüme oranları beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş olup, ekonomik aktivitedeki olumlu seyrin üçüncü çeyrekte de sürdüğüne işaret etmektedir. Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 3,4 oranında artmıştır. Yılın ikinci çeyreğinde sanayi üretimindeki yıllık artış yüzde 4,5 düzeyinde olmuştur. Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan hain darbe girişimine rağmen ihracat hacmimiz, yıllık bazda yüzde 28,3 oranında artarak 12,6 milyar Amerikan doları olurken, ithalat hacmi yüzde 46,2 yükselerek 21,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiştir. Bütçe harcamaları bu dönemde bir önceki yıla kıyasla yüzde 21,5, bütçe gelirleri yüzde 23,3 yükseliş kaydetmiştir. Böylece, 2016’nın ilk yarısında 129 milyon lira fazla veren bütçe, bu yılın aynı döneminde 926 milyon lira fazla vermiştir. Yılın ilk yedi ayında ise genişleyici maliye politikalarının etkisiyle bütçe 24,3 milyar lira açık kaydetmiştir”

 

Genel kurul sonrası oluşturdukları yeni yönetimin, Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceğini söyleyen Ahmet Er, “Bu kapsamda kendi aramızdaki

birlik ve beraberliği daha da artırmak için BATISİAD çalışmalarımızı da hızlandırıyoruz. Bizler ülkemiz için üretmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiği başarılı projelerle yalnızca Osmangazi değil, Bursa’ya değer katan Başkanımız Mustafa Dündar’a da, yönetimimize karşı olan güven ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…