Home FOTO GALERİ BAŞKAN SARGIN ŞEHİR PLANCILARINI AĞIRLADI

BAŞKAN SARGIN ŞEHİR PLANCILARINI AĞIRLADI

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2017 13:29
4 min read
BAŞKAN SARGIN ŞEHİR PLANCILARINI AĞIRLADI için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü hocaları ve öğrencilerini ağırlayarak bir toplantı gerçekleştirdi.

İznik ve Bölgesinde araştırma çalışması başlatmak üzere teknik bir gezi gerçekleştiren Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü hocaları ile öğrencilerini İznik Belediye Başkanı Osman Sargın belediye binasında ağırlayarak bir toplantı gerçekleştirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu toplantı da öğrenciler Başkan Sargın’a İznik hakkında sorular yöneltti.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2.Sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Doç. Dr.Gökçen Kılınç Ürkmez, Yrd.Doç.Dr.Methiye Gül Çöteli, Araştırma Görevlileri Ebru Şevik ve Arda Tuncer ile 29 kişilik bir heyet ile İznik’te ki araştırma çalışmalarına İznik Belediyesini ziyaret ederek başladılar.

İznik Belediyesi Kültür Merkezinde bulunan Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “İznik İlçesi, dünyada eşine az rastlanan ve bütünüyle “açık hava müzesi” olan tarihi ve antik bir şehirdir. Yaz kış demeden, adeta bereket saçan verimli toprağı, kendine özgü iklimi ve doğal güzelliği nedeniyle, tarihin her döneminde insanlığın ilgi odaklarından biri haline gelmiştir. İznik’in tarih öncesi çağlardan beri iskân gördüğünü ve çok eski bir tarihte kurulduğunu çevresindeki Prehistorik buluntulardan ve yörede bulunan bol miktardaki höyüklerden anlamaktayız. Günümüze kadar ayakta duran anıtsal eserleriyle hemen herkeste hayranlık uyandırmaktadır. Tarih turizminin yanı sıra son yıllar da yaptığımız çalışmalarla artan Kırsal Turizm çalışmaları da bölge için önemlidir. İznik’te gerçekleştireceğiniz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca İmar ve Şehircilik Müdürü Kayın Çalışkan ile personeli İznik’in mimarisi ve imar konularıyla ilgili teknik bilgilendirme de bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…