Home EĞİTİM OSMEK, Yeni Branşlarıyla Büyüyor

OSMEK, Yeni Branşlarıyla Büyüyor

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2017 13:08
4 min read
OSMEK, Yeni Branşlarıyla Büyüyor için yorumlar kapalı
0

OSMEK, 49 Branşta Hizmet Verecek

 

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK)’e gösterilen yoğun ilgi sonucu kurslar, yeni branşlarla eğitim dönemine başladı. 8 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar binlerce kişinin faydalandığı OSMEK, bu yıl daha da büyüyerek 49 farklı branşta vatandaşlara hizmet veriyor.

 

Osmangazililere iş bulma ve el emeklerini kazanca çevirme fırsatı sunan OSMEK, her yıl bünyesine yeni branşlar eklemeye devam ediyor. 2017-2018 yılı eğitim döneminde 16 kültür merkezinde kursiyerlere kapılarını açan OSMEK, bu yıl yeni açılan kurslarla birlikte 49 farklı branşta faaliyet gösteriyor. 14 yaşını doldurmuş ve zorunlu eğitimini tamamlamış vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği kursları başarı ile tamamlayan tüm kursiyerlere dönem sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Sertifika sahibi vatandaşlar, iş bulma imkânına kavuşuyor.

 

OSMEK kurslarının, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İnsanların hayatında bir meslek sahibi olması çok önemli. Eğer bir kişinin mesleği varsa, onun işsizlikle ilgili sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Bu kurslarımızla da vatandaşımıza meslek sahibi olma imkânı sunmuş oluyoruz. Ayrıca, OSMEK’e gelenler illaki bir meslek sahibi olmak için değil, drama, gitar, keman, ney, dekoratif ahşap süsleme, bağlama gibi, boş zamanlarını değerlendirebileceği bir sanat dalıyla ilgili eğitim alabilir. Bu kurslar, aynı zamanda

kişilerin özgüveninin gelişimine de katkı sağlayan birer araç. Bizler, belediye olarak vatandaşlarımıza her türlü imkânı sunuyoruz” diye konuştu.

 

BRANŞLAR:

Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Muhasebe, Office Programları Kullanımı, Autocad, Web Tasarım Kursu, Desinatörlük (Dijital Baskı), Modelistlik ve Stilistlik, Giyim Üretim Teknolojileri, El Sanatları, Bayan Giysileri Kalıp Çıkarma, Ev Mefruşatı, İğne Oyası, Tığ Şiş Örgü, Geleneksel El Nakışları, Filografi, Takı Tasarımı, Koza Tasarım, Ebru, Çini, Hat Sanatı, Tezhip, Kaligrafi, Resim, İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Osmanlıca, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Tiyatro, Drama, İşaret Dili, Diksiyon (Beden Dili ve İletişim), Okuma Yazma, Kur’an-ı Kerim, Fotoğrafçılık, Girişimcilik, Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi, Hasta Kabul Personeli, Hasta Yaşlı Refakatçisi, Evde Yaşlı Bakımı, Evde Çocuk Bakımı, Çocuk Etkinlikleri Kursu (4-6 Yaş)

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …