Home FOTO GALERİ Hayallerindeki Mahalleyi Kağıtlara Çizdiler

Hayallerindeki Mahalleyi Kağıtlara Çizdiler

- Guncellenme Tarihi: 2 Ekim 2017 15:21
5 min read
Hayallerindeki Mahalleyi Kağıtlara Çizdiler için yorumlar kapalı
0

Dünya Çocuk Gününde İsteklerini Resimle Anlattılar

 

Osmangazi Belediyesi, her yıl 2 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Çocuk Günü’ kapsamında Sukaypark Tesisleri’nde ‘Hayalimdeki Mahalleyi Çiziyorum’ adıyla bir resim atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklar, kendilerine dağıtılan boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi resim defterlerine çizerek anlattı.

 

Çocuklar arasında ortak duygu ve dilin oluşmasını, çocukların daha iyi şartlarda yetiştirilip geleceğe hazırlanması amacıyla kutlanan “Dünya Çocuk Günü”, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği farklı bir etkinlikle kutlandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Hayalimdeki Mahalleyi Çiziyorum’ isimli atölye çalışma programına, Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu dördüncü sınıfında okuyan 192 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Sukaypark Tesisleri’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasına katılan çocuklar, balonlarla süslenen masalarda görevliler tarafından dağıtılan resim defteri ve boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi kağıda çizdi. Çalan müzik eşliğinde öğretmenlerinin nezaretinde eğlenceli bir atölye çalışması gerçekleştiren çocukların çizdiği resimler, sergilenmek üzere toplanarak pano ve resim şövalyelerine asıldı. Birbirinden farklı isteklerin yansıdığı resimlerin sahibi çocuklardan bazıları, çizdiği resmin hikayesini de anlattı.

 

Dünya Çocuk Günü etkinliğine katılan Nilüfer Hatun İlköğretim Okul Müdürü Burhan Gül, böyle bir etkinlik düzenlediği için Osmangazi Belediyesi’ne

teşekkür etti.  Gül, “Bugünkü etkinlik, çocuklarımızın yaşadıkları dünya üzerinde hak sahibi olduklarının bir göstergesidir. Çocuklarımız, önce yaşadıkları çevrede, sonra yaşadıkları ülkede, daha sonra da dünya da nasıl bir yaşam alanı istedikleri ile ilgili hayallerini, bu gün bu organizasyonla bize anlatmış oldu” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman da düzenledikleri etkinlikle çocukların belediyenin çalışmalarına ışık tutacak olan hayallerindeki mahalleyi, isteklerini resimleyerek anlatmalarını istediklerini söyledi. Bu yıl Dünya Çocuk Günü kapsamında çocuklar için farklı bir etkinlik düzenlediklerini belirten Yaman, “Çocuklarımız da, ellerindeki boya kalemleri ile hayallerindeki mahalleyi çizip bize anlattı. Çizdikleri resimlere baktığımız zaman, çocuklarımızın öncelikle doğayla iç içe olmayı istediklerini görüyoruz. Bunun dışında spor tesisi isteyen resimlerden, kütüphane isteyene kadar pek çok farklı istek içeren resimler var. Bugün burada çizilen resimleri, diğer çocuklara örnek olması açısından okulda ve Soğanlı Kültür Merkezi’nde sergileyeceğiz” diye konuştu. Sukaypark Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Çocuk Günü etkinliğinin sonunda çocuklara uçurtma hediye edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …