Home FOTO GALERİ DİYETİSYEN MELEK AKGÜN: YETERLİ BESLENMEK DENGELİ BESLENMEK DEMEK DEĞİLDİR

DİYETİSYEN MELEK AKGÜN: YETERLİ BESLENMEK DENGELİ BESLENMEK DEMEK DEĞİLDİR

- Guncellenme Tarihi: 2 Ekim 2017 14:28
4 min read
DİYETİSYEN MELEK AKGÜN: YETERLİ BESLENMEK DENGELİ BESLENMEK DEMEK DEĞİLDİR için yorumlar kapalı
0

BURSA –Özel Hayat Hastanesi, Limak Uludağ Elektrik çalışanlarına “Ofiste Sağlıklı ve Dengeli Beslenme” konulu seminer verdi.

Limak Uludağ Elektrik’de gerçekleştirilen seminerde konuşan Diyetisyen Melek Akgün, yeterli beslenmenin dengeli beslenmek olmadığını ifade ederek, “Beslenmenin yeterli olduğu kadar dengeli olması gerekir. Herkesin günlük alması gereken miktar, aynı değildir” dedi.

Beslenme, beslenme eğitimi, ofis çalışanlarının beslenmesi nasıl olması gerektiği, beslenmedeki yanlışlıklar gibi çeşitli konuların ele alındığı seminerde , dengeli ve yeterli beslenmenin önemine de dikkat çekildi.

Yaş, cinsiyet, boy, kilo, hastalık durumu gibi özelliklerin günlük besin ihtiyacını etkilediğini belirten Melek Akgün, “Günlük hareketlerimizin azalması ve ofiste masa başı çalışma koşulları kilo almamıza neden oluyor. Öncelikle vücudumuz için yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamamız gerekiyor. Herkesin gereksinmesinin farklı olduğu unutulmamalı ve kişiye göre beslenme programı ayarlanmalıdır. Tüm beslenme programlarında öncelik kişinin ağırlığına bakılıp beslenme öyküsü alınarak düzenle yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN BESİN GRUPLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Melek Akgün “Yeterli ve dengeli beslenme için bütün besin gruplarına ihtiyacımız var. Her öğünde 4 besin grubuna yer vermeliyiz. Besin çeşitliliği, besin öğelerinin vücuda alımını ve vücutta kullanılmasını kolaylaştırır” diye açıkladı.

“SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR TÜKETİN”

Ofiste çalışanlar için uygun beslenme önerilerini söyleyen Akgün, “ Kahvaltının en önemli ve mutlaka düzenli olarak yapılması gereklidir” diye konuştu. Akgün; “Ana öğünlerden sonra 2 saat arayla ara öğün tüketmeye özen gösterelim. Tüketeceğimiz besinler, besin değeri açısından yüksek olan kuruyemişler, meyveler, süt ürünleri ve maden suyu gibi besinler olmalıdır. Yediğimiz besinin kalorisi değil vücudumuza katkısı önemlidir” dedi.

“YEDİĞİNİZİN FARKINDA OLUN”


En büyük hatalardan biri çalışırken yemek yemek olduğunu ve yenilen besinin farkında olmamak doyumsuzluk, tatmin olmama, çabuk acıkma gibi etkileri olduğunu söyleyen Akgün, sözlerini şöyle tamamladı: “Yemek yemek için kendinize zaman ayırın, mutlu ve keyif alarak yediğiniz yemeklerin bedeninizde etkisini küçümsemeyin, sindirim ve tokluk hissi için yavaş yavaş yiyin ve çok çok çiğneyin.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…