Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Yoğun Kültür Sanat Günlüğü

Osmangazi’den Yoğun Kültür Sanat Günlüğü

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2017 13:34
4 min read
Osmangazi’den Yoğun Kültür Sanat Günlüğü için yorumlar kapalı
0

Kültür ve Sanatın Merkezi Osmangazi

Osmangazi’de Kış Kültür Sanatla Renklenecek

 

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kültür sanat etkinlikleriyle dolu bir yıl geçirmeleri için hazırlıklarını tamamlarken, 2017-2018 kış dönemini kapsayan etkinlik takviminde konferanslar, söyleşiler, yarışmalar, kurslar ile çeşitli konser ve festivaller yer alıyor.

 

Osmangazi Belediyesi yeni döneme, Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde tarih ve tasavvuf konferansları kapsamında avukat, mutasavvıf ve müzisyen Ömer Tuğrul İnançer’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Hasbihal’ konulu söyleşiyle başladı. Ayrıca Ekim ayı boyunca Ördekli Kültür Merkezi’nde farklı tarih ve saatlerde ‘Türkü Paneli ve Konseri, Oya Çeki’den keman resitali, kültür ve tarih konferansları kapsamında Prof. Dr. Hasan Köni ile söyleşi programı gerçekleştirilecek.

 

Konferansların ağırlıklı olduğu etkinlik takviminin Ekim 2017 – Mayıs 2018 tarihleri arasında Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek tarih kültür konferanslarıyla tarihte derin izler bırakmış isimler, etkinlik kapsamında söyleşilerle anılacak. Ördekli Kültür Merkezi’nde dünyaca ünlü Rus Piyanist Sergei Krançevko’nun katılımıyla çalıştay ve konser gerçekleştirilecek. Farklı ülkelerden

bestekarların eserlerinin yer aldığı ‘Köprü Projesi Konseri’nin yanı sıra, Tarih Kültür Konferansları kapsamında da Prof. Dr. Kayıhan Engin ile söyleşi ve Orta Asya Musikisine ilişkin program yapılacak. Tarih kültür konferanslarının yanında Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması, Genç Star Liselerarası Müzik Yarışması, Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi Oyun Yazma Yarışması gibi yarışmalarla, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gecesi, Aliya İzzet Begoviç’i Anma Gecesi ile Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Konserleri gibi özel geceler, Osmangazi Belediyesi’nin 2017-2018 Kültür Sanat takviminde yer alan etkinliklerden bazıları.

 

Bunların dışında, Gökdere Kültür Merkezi’nde periyodik olarak düzenlenecek Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Konserleri, Tiyatro Kursları ve Halk Dansları Kursu programları da, Osmangazi’de yaşayan sanatseverlerin takip edebileceği diğer etkinlikler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…