Home FOTO GALERİ Başkan Dündar, Vatandaşa Aşure Dağıttı

Başkan Dündar, Vatandaşa Aşure Dağıttı

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2017 14:15
3 min read
Başkan Dündar, Vatandaşa Aşure Dağıttı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’de Aşure Bereketi

 

Osmangazi Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıttı. Kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İnşallah kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz aşure gibi tatlı olur” dedi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Orhangazi Parkı’nda vatandaşlara aşure dağıtarak, Muharrem ayını kutladı. 3 farklı noktada kurulan aşure kazanları vatandaşların büyük ilgisi ile kısa sürede bitti. Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu ifade eden Başkan Dündar,  her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak yapılıp dağıtılan aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini istediklerini ifade etti.

 

Osmangazi Belediyesi olarak İslam dininde önemli bir yeri ve kıymeti olan hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününde aşure dağıtımı geleneğini yaşattıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Bu güzelliği, birlik ve beraberliği şuan burada sadece bizler değil, tüm Bursa, tüm Türkiye yaşıyor. Aşure demek, kardeşlik demek, birlik ve beraberlik demek. Bizler aşurede yer alan malzemeler gibi bir araya gelip tek yumruk olduğumuz sürece hem şehrimiz hem ülkemiz huzur içerisinde olur. İnsanlık adına birlik beraberlik içerisinde olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. İnşallah geleceğimiz aydınlık olur. Kardeşliğimiz aşure gibi tatlı olur. Kardeşliğin ve toplumsal barışın sağlam temellere oturması

dileği ile tüm vatandaşlarımızın hicri yılbaşını, Muharrem ayını kutluyorum” dedi.

 

Osmangazi Belediyesinin geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, aşure kazanının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…