Home FOTO GALERİ Sempozyum heykelleri Nilüfer’de halkla buluştu

Sempozyum heykelleri Nilüfer’de halkla buluştu

- Guncellenme Tarihi: 29 Eylül 2017 13:21
5 min read
Sempozyum heykelleri Nilüfer’de halkla buluştu için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda yapılan heykeller yeni yerlerinde halka buluştu. Heykeltıraşların çalışmaları kent kültürüne önemli katkı sağlıyor.

 

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na katılan 9  heykeltıraş, çalışmalarını tamamlayarak kent kültürüne yeni sanat eserleri kazandırdı. 7-26 Eylül tarihleri arasında FSM Bulvarı Hastane Alanı’ndaki atölyede çalışarak mermer bloklara şekil veren sanatçıların eserleri, Nilüfer’in parklarına ve yeni yerlerine taşınarak sergilenmeye başlandı.

Çağdaş heykel sanatının örneklerinin yer aldığı 6. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda Kosova Cumhuriyeti’nden Butrint Morina’nın zaman ve sabır arasındaki dayanışmayı ifade eden ‘Dayanışma’ adlı eseri Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda, Türk sanatçı Ebru Akıncı’nın koza içerisindeki tırtılın kelebeğe dönüşünden önceki evresini konu alan ve yeniden doğuş ve sonsuz yaşam döngüsünü işleyen ‘Koza’ adlı çalışması Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda, heykeltıraş Figen Tek Altun’un “Her madde zaman içinde iyi ya da kötü yönde değişimler gösterir, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” anlayışıyla şekillendirdiği ‘Döngü’ adlı heykeli İhsaniye Mahallesi’ndeki Engelsiz Çocuk Oyun Parkı’nda Nilüfer’in sanat kimliğine değer katıyor.

İspanyol sanatçı Gemma Dominiguez Guerra’nın “Valentina Rüyası” adlı çalışması  Eğridereliler Parkı’ndaki yerine konulurken,  Hakan Çınar’ın hayat, oyun, bellek ve kimlik üzerinden teatral bir biçimde anlatım ve kişilerin nesnelerin ve durumların geride bıraktığı izlere yoğunlaşarak şekillendirdiği “Bilge Çocuk” isimli eseri Görükle’deki Mübadele Evi önüne, Gürcistan’dan sempozyuma katılan John Gogaberishvili’nin doğal geometrik formlarla oluşturduğu, cepheleri farklı istikametlere doğru güneşin ışınlarını yansıtan ve hareket eden fıskiyenin illüzyonunu yansıtan ‘Kristal Çeşme’ isimli çalışması Üç Fidan Gençlik Parkı’nda, Ukraynalı sanatçı Mykola Bilyk’in ‘Aile’ temalı eseri de Altınşehir Mahallesi’ndeki Olgun Gençlik Merkezi’nde sergileniyor.

İdol formda şekillenen dikey taşıyıcıların birbirine sırtlarını dönmüş insanı sembolize ettiği ve insanın mental anlamda değişimini anlatan Özcan Özkarakoç’un ‘Primatif’ adlı eseri de

Çamlıca Mahallesi’nde ÇamlıcaTepe Parkı’nda sergilenirken, çalışmalarında insanın gelişimini ve iradesi üzerine etki eden çevresel ve toplumsal, doğal ve yapay koşulları ile zaman içerisinde yaşanan evrimi konu alan Mahmut Aydın’ın ‘Medet’ adını verdiği ahşap heykeli de Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki yerini aldı.

Nilüfer Belediyesi tarafından 2007 yılından itibaren her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumunda bu yıl yapılan eserlerle birlikte sempozyumun kente kazandırdığı heykel sayısı 57’ye yükselmiş oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…