Home FOTO GALERİ DR. DOĞAN ÇİMEN: YORGUNLUĞUNUZUN SEBEBİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ OLABİLİR

DR. DOĞAN ÇİMEN: YORGUNLUĞUNUZUN SEBEBİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ OLABİLİR

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2017 14:04
3 min read
DR. DOĞAN ÇİMEN: YORGUNLUĞUNUZUN SEBEBİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ OLABİLİR için yorumlar kapalı
0

VİTAMİN EKSİKLİĞİ YORGUNLUK SEBEBİ

BURSA – Halsizlik ve yorgunluk halinin çok sık rastlanan ve hemen hemen herkesin şikâyet ettiği bir konu olduğuna dikkat çeken Doruk Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğan Çimen, birçok tetkik ve görüntüleme yapılmasına rağmen bazı durumlarda neden saptanamadığını anlattı.

Dr. Doğan Çimen, birçok sebebi olmasına karşın, yapılan tetkik ve görüntülemelere rağmen nedeni saptanamayan yorgunluk ve halsizlik durumunun sıklıkla rastlanıldığını söyledi.

VİTAMİN EKSİKLİĞİ ÖNEMLİ BİR SEBEP

Bu hastalığın gençlerdeki sebepleri arasında vitamin eksiklikleri, viral hastalıklar, tiroit hastalıkları ve insülin direncinin geldiğini kaydeden Dr. Çimen, “Yetişkinlerde ise fibromiyalji, demir ve B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı, bazı hormon eksiklikleri sayılabilir. Yaşlılarda daha çok romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri, kas ve kemik hastalıkları, böbrek yetmezliği, tiroit hastalıkları ve depresyon, sebepler arasında sayılabilir” dedi.

Yorgunluk ve halsizlik halinin 1 aydan uzun süredir devam etmesi durumunda hekime başvurulması gerektiğini de vurgulayan Dr. Çimen, “Gerekli tetkiklerin yaptırılması ve ilgili branşa yönlendirilmesi gerekmektedir. Bazen halsizlik ve yorgunluk için birçok tetik ve görüntüleme yapılsa bile bir neden bulunamaz. Neden saptanamayan hastalıklar içinde kronik yorgunluk sendromu ve fibromiyaljiyi sayabiliriz” diye konuştu.

Dr. Çimen, bol su içerek, günde yarım saat yürüyerek ve güneşe çıkarak halsizlik ve yorgunluktan kurtulmanın mümkün olduğunu da ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NKT’nin Çocuk Oyunu 23 Nisan’da Ücretsiz

Nilüfer Kent Tiyatrosu tarafından sahne taşınan ‘O taraf bu taraf şu taraf’ adlı çocuk oyu…