Home FOTO GALERİ DOSABSİAD FAHRİ KONSOLOSLARLA BULUŞTU…

DOSABSİAD FAHRİ KONSOLOSLARLA BULUŞTU…

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2017 13:52
4 min read
DOSABSİAD FAHRİ KONSOLOSLARLA BULUŞTU… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) 8 farklı ülkenin Fahri Konsolosları ile bir araya gelerek, dernek faaliyetlerinin yanı sıra, yapılabilecek işbirliği olanaklarını da değerlendirdi.

 

DOSAB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya; DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Almanya Fahri Konsolosu Sabine Sibel Ölçüoğlu, Belarus Fahri Konsolosu Zekeriya Aybar Uluca, Belçika Fahri Konsolosu Mehmet İbrahim Hızalan, Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu Temsilcisi Cenita Kocaman, Slovakya Fahri Konsolosu Hüseyin Özdilek, Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Polonya Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik, Litvanya Fahri Konsolosu Berat Tunakan katıldı.

 

Fahri Konsolosların temsil ettikleri ülkeler itibariyle, sosyal ve ekonomik bakımdan önemli görevler yürüttüklerini ifade eden DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk,  DOSABSİAD’ın faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

DOSABSİAD’ın 260’ı aşkın üye sayısı olduğunu belirten Öztürk, “Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizin sanayi üslerinden birisi olan Bursa’da önemli bir üretim merkezi durumundadır. 483 hektar alana, 347 sanayi parseline, 426 faal firmaya, 42 bin kişilik istihdama ve yıllık 4,5 milyar dolarlık ihracat hacmine sahiptir” dedi.

 

DOSABSİAD’ın bu yol 30’uncu yılını kutladığını da hatırlatan İbrahim Öztürk, “Dernek olarak, heyetler halinde yurtdışına gitmekte, yurtdışından sanayici ve işadamları heyetleri kabul etmekteyiz. Tekstil sektöründe kümelenme faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  Bilhassa bölgemizdeki sanayiciler ile işadamlarına yönelik olmak üzere değişik konulardaki bilgilendirme toplantıları, eğitimler ile sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler gerçekleştirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

Önceliklerinin başında dış ticaretin geliştirilmesi konusunun olduğunu da kaydeden İbrahim Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Bu toplantıya gelmeden ülkemizin ve bilhassa Bursa’nın sizlerin fahri konsolosluğunu yaptığınız ülkelerle olan dış ticaret verilerini incelediğimde karşılıklı olarak yapmamız gereken çalışmalar olabileceği kanısına vardım. İşte bu anlamda bu akşamki toplantımızda sizlerle ekonomik işler anlamında neler yapılabileceğini ele almak istiyoruz. Açılış konuşması olarak sözlerimi burada tamamlarken, toplantımıza katıldığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyor, bu toplantımızın bir başlangıç olmasını diliyorum”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…