Home FOTO GALERİ Bozbey: Yaşamı kadınlarla eşit bir şekilde paylaşmalıyız

Bozbey: Yaşamı kadınlarla eşit bir şekilde paylaşmalıyız

- Guncellenme Tarihi: 27 Eylül 2017 13:39
5 min read
Bozbey: Yaşamı kadınlarla eşit bir şekilde paylaşmalıyız için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’deki kadın derneklerinin başkanları Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek verdiği destek için teşekkür ettiler. Kadınlara yönelik farklı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Yaşamı kadınlarla ortak kullanmalıyız” dedi.

 

 

Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ile kurulan kadın derneklerinin sayısı her geçen gün artarken, dernek üyeleri de yaptıkları çalışmalarla hem sosyal hayatın içinde yer alıyor hem de yöresel ürünleri ve el emekleri ile evlerine gelir sağlıyor. Yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken kadın dernekleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e kendilerine verdiği destekler için teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey de yer aldı.

Nilüfer Belediyesi ile bir çok projede ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden kadınlar, her zaman yanlarında olan Başkan Bozbey’e  teşekkür etti. Kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey de kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. Bozbey, “Bu yaşamı ortak kullanmak zorundayız, ortak yaşamı eşit bir şekilde paylaşmalıyız. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır bu anlayışımızı artırarak sürdürüyoruz. Bütçemiz nispetinde destek veriyoruz. Amacımız kadının yerini, eşit insan düzeyine getirmek” dedi.

“ÇABALARIMIZIN KARŞILIĞINI GÖRECEĞİZ”

Bozbey, “Kadın dernekleriyle ilgili farklı projeleri de hayata geçirmek lazım. Sizlerin dernek çatısı altında yaptığınız ürünlerle hem yaşam standardınızı yükseltmeyi, hem de ailenize katkı sağlamanızı hedefliyoruz. Bunlar yapılırken bir taraftan da farklı eğitim konularında sizler aracılığıyla kadınlara yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Bizim temel anlayışımız bu kentte kadınla erkeğin cinsiyet ayrımını gözetmeksizin aynı değerlerde sosyal, kültürel ve yaşamın her alanında yer alması, onunla birlikte söz sahibi olması ve gelirleriyle birlikte özgürlük alanlarının genişletilmesi. Bu konudaki çabalarımızın karşılığını mutlaka göreceğiz diye düşünüyorum. Bunu yaptığımız takdirde geleceğe iyi bir yatırım yapmış olacağız. En önemli yatırımlar bu tür işlerdir” diye konuştu.

Kadın dernekleriyle özellikle Nilüfer Müzik Festivali’nde çok verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozbey, “ ‘Yapacağımız etkinliklerde aksaklıklar nasıl çözüme ulaştırabilir?’ kısmını değerlendiriyoruz. Özellikle bazı mahallelerimizde yeri olmayan derneklerimiz var. Onlarla ilgili de çalışmalar yürütüyoruz, mahalle komiteleriyle değerlendirme yapacağız ve bir yöntem belirleyeceğiz. Hazırlıklarımız sürüyor, yerlerin belirlenmesi konusunda epey bir yol kat edildi” şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda Nilüfer’deki kadın derneklerinin başkanları Başkan Bozbey’e kendi ürettikleri ürünlerden hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…