Home FOTO GALERİ 2017 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

2017 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2017 14:30
7 min read
2017 Bursa Mükemmellik Ödülü Başvuruları Başladı için yorumlar kapalı
0

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Mükemmellik Ödülü’nde 2017 yılı çalışmaları; 26 Eylül 2017 Salı günü yapılan basın toplantısı ve ardından gerçekleştirilen konferans ile başladı.

 

BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına BUSİAD (E.) Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Hadi Türkay, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, Bursa Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (BMÖYK) Başkanı Sadettin Çiçek ve Bursa Mükemmellik Ödülü’nü almaya hak kazanan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Ergun Hadi Türkay “Sanayisi ve ihracatı ile Türkiye’nin ilk üç şehri arasında olan Bursa’mızda 1998 yılından bu yana KalDer Bursa Şubesi iş birliği ile yürüttüğümüz Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinin yaratıcılık, yenileşim, öz değerlendirme ve sürdürebilirlik gibi kavramlar açısından gerek iş dünyamıza gerek tüm ülkeye sonsuz fayda sağladığı kanaatindeyiz. KalDer Bursa Şubesi ile birlikte elde ettiğimiz bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz.

 

Kalite yolcuğu, her yıl katılan yeni kurumlarla yayılımını sürdürüyor. Sürdürülebilirliğin en güzel örneklerinden biri haline gelen ve Bursa’nın marka etkinliği olan Bursa Mükemmellik Ödülü’nde yeni dönem çalışmaları bugünkü toplantıyla fiilen başlamış oluyor. İş dünyamızın yanında eğitim kurumlarımızı ve kamu kuruluşlarını Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinin bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Erdal Elbay “EFQM Mükemmellik Modeli’ne göre düzenlediğimiz Bursa Mükemmellik Ödülü; Bursa’da iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurumları ödüllendirmek ve onurlandırmak amacıyla yürütülen bir süreçtir. Rekabette öne geçmek, daha fazla müşteri memnuniyeti ve kazanç için iyi bir modele ihtiyaç var, bu noktada EFQM Modeli’ni tavsiye ediyoruz.

 

Bu model; sektör, büyüklük, yapı, bölge ve ülke farkı gözetmeksizin kuruluşların sürdürülebilir bir başarıyı yakalayabilmelerini sağlayan bir yönetim modelidir. Mükemmellik ödülü bu modeli başarı ile uygulayan kuruluşlara verilen ödülün adıdır.  Bugüne kadar yerelde sağlanan başarılar Bursa’dan, Türkiye ve Avrupa Mükemmellik Ödülüne kadar gitti. Ödülle ilgili yapılan tüm çalışmalar, aynı zamanda Bursa’nın adını ulusalda ve Avrupa’da duyurmaktadır. Ödül mükemmellik yolculuğunda amaç değil, bir araçtır” dedi.

 

“Son başvuru tarihi 29 Eylül 2017 Cuma”

Sadettin Çiçek ise 29 Eylül 2017 Cuma gününe kadar alınacak başvuruların ardından, eğitimler ile başlayacak hazırlıkların yoğun bir programla devam edeceğini ifade etti. Çiçek, ödül takvimine göre değerlendiriciler tarafından kurum değerlendirmesi ve saha ziyaretlerinin gerçekleşeceğini ve

14 Nisan 2018’de ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini belirtti.

 

 

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta ödüllü kurumlar deneyimlerini paylaştı

 

Basın toplantısının ardından düzenlenen konferansta EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamış ve geçtiğimiz yıl ödül almış olan; 2016 Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü sahibi Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu adına Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Yasemin Özdemir, 2016 Bursa Mükemmellik Jüri Teşvik Ödülü sahibi BURFAŞ adına Genel Müdür Muhammet Gümüşsoy, 2016 Bursa Mükemmellik Büyük Ödülü sahibi DOĞU PRES adına Genel Müdür Uygar Eti deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…