Home FOTO GALERİ DOLU MAĞDURU ÇİFTÇİLERİ TARLADA ZİYARET ETTİLER

DOLU MAĞDURU ÇİFTÇİLERİ TARLADA ZİYARET ETTİLER

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2017 13:48
5 min read
DOLU MAĞDURU ÇİFTÇİLERİ TARLADA ZİYARET ETTİLER için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçenin Ömerli, Orhaniye, Tacir ve birçok bölgesinde etkisini gösteren dolu yağışı sebebiyle ürünleri zarar gören çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, oluşan zararı yakından inceledi. Sargın’a Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek’te eşlik etti.

Geçtiğimiz akşam Bursa ve genelinde bazı bölgelerde etkili olan dolu yağışı İznik’i de vurdu. İznik’te özellikle hasat mevsiminde olan üzüm, domates, kabak, armut v.b sebze ve meyvelerin dışında hasadına az bir süre kalan ve bölgenin önemli bir geçim kaynağı olan zeytini de dolu vurdu. İznik’in özellikle Ömerli, Orhaniye ve Tacir Mahallesi ve civarında etkili olan dolu yağışında zarar görenleri İznikli yöneticiler de yalnız bırakmadı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve İznik Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek zarar gören tarlaları tek tek ziyaret ederek buralarda mağdur çiftçilerle bir araya geldiler. Çiftçilerden gelen borç erteleme, tapularda zeytinlik olan tarlaların normal de üzüm bağı olması, tapularda üzüm bağı olan tarlaların normalde zeytinlik olması ile sigortadan doğan sıkıntılar gibi birçok talepleri dinleyen başkanlar bu isteklerin gerekli mercilere rapor halinde iletileceğini belirttiler.

Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek açıklamasında “Mağduriyetin ilk anından itibaren gerek zararın tespiti ve gerekse bu zararın en aza indirgenmesi için gerekli işlemleri başlattık. Zarar gören sebze ve meyveleri çiftçilerimiz ile tespit ederek gerek Tarım İl Müdürlüğümüz ve gerek Ak Parti Bursa Milletvekilimiz İsmail Aydın’a ileterek sorunları anlattık. Bu mağduriyetin en aza indirilmesi için bunları rapor haline getirerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na da sunacağız” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da açıklamasında “Öncelikle ilçemize ve hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Allah’tan gelene yapacağımız bir şey yok. Ama mağdur olan çiftçilerimizin bu mağduriyetlerini en aza indirmek için bugün tarlalarında incelemelerde bulunduk. Çiftçilerimizin dolu yağışından dolayı borç erteleme, sigorta işlerinde ki sıkıntıların giderilmesi gibi birçok talepleri var. Bu talepleri ve ürünlerde oluşan zararları İlçe Başkanımızın da belirttiği gibi bir rapor halinde gerekli yerlere iletilecek. Ben tekrar bütün hemşerilerime büyük geçmiş olsun diyorum. Allah’tan gelene yapabileceğimiz bir şey yoktur. Allah beterinden saklasın” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve İznik Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek Ömerli ve Orhaniye Mahallelerinde zeytin, üzüm ve sebze bahçelerinde zarar gören ürünleri yerinde inceleyerek bölgeden ayrıldılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…