Home FOTO GALERİ VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2017 13:33
4 min read
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI için yorumlar kapalı
0

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verilişinin 96.yıldönümünü ve ’19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içerisindeyiz.

 

Ne mutlu gazilerimize ki üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bu necip millet için bir vatan haline dönüşmesi, şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi ve amansız mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Hamdolsun ki Aziz milletimiz, tarihi boyunca vatanı uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ve yine çok iyi biliyoruz ki; cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. O sebeple, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsümüzü siper etmişsek bugünde birlikteliğimize ve kardeşliğimize kasteden, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı mücadelemizi yine milletçe ve el birliği yaparak kararlılıkla sürdürmeliyiz.

 

Bugün bizler Kıbrıs’ta, Kore’de, güvenlik güçlerimiz tarafından PKK terör örgütüne karşı verilen kararlı mücadelede ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde ülkesi, bayrağı, milleti, devleti için gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. Ayrıca gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin her daim yanlarında olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin 96.yıldönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimizin, Gaziler Gününü kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

İzzettin KÜÇÜK

Bursa Valisi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …