Home EĞİTİM İZNİK’TE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İZNİK’TE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2017 13:37
6 min read
İZNİK’TE İLK DERS ZİLİ ÇALDI için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Selçuk İlkokulu bahçesinde düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama törenine katıldı. İznik 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına yaklaşık 6000 öğrenci ile başlarken bununla birlikte yaklaşık 500 öğretmen de görev başı yaptı.

 Törene Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye meclis Üyesi Öner Erim, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun ve Mehmet Hıştıroğlu, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Salih Güven, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Okul Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin yanı sıra ilk defa okul heyecanı yaşayan öğrenciler okullarına aileleri ile birlikte katıldı.

 

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Selçuk İlkokulunda devam eden programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Metin Çatak gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Büyükkayıkçı ise günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında “Okullar zihinlerin şekillendiği, bilgi ile aydınlanılan yerdir. Bilgi sayesinde insan diğer canlılardan ayrılır. Bilgi insanı üstün kılar. Varlığına değer katar. Hepiniz buraya yıllar sonra meyve verecek fidanlar olarak geliyorsunuz. Unutmayınız çağdaş uygarlık seviyesine yetişmek yalnızca bilgi sayesinde olur. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılımız ve ilköğretim haftamız kutlu olsun” dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamada bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve aileleri ile tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimiz gerek dinlenerek, gerek tatil yaparak ve gerekse de değişik alanlarda çalışarak bu yaz dönemini bitirdiler. Şimdi ise okul maratonu başladı. Ben okullarına yeni başlayan tüm öğrencilerimize yeni okullarının hayırlı olmasını temenni ediyor, ilçemizde ve ülkemiz genelinde ki tüm öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ise konuşmasında “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törendeyiz. Öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Şiir ve folklor gösterilerinin ardından program sonunda ilkokul öğrencileri okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerini çiçek takdim ederek okula hoş geldiniz dediler. Ardından sınıfları gezen protokol üyeleri burada “Okulda İlk Günüm” çerçevesiyle öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafları çekindiler.

İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona erecek olup, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…