Home EĞİTİM Sevgili Öğrenci ve Öğretmenlerimiz; Kıymetli Velilerimiz,

Sevgili Öğrenci ve Öğretmenlerimiz; Kıymetli Velilerimiz,

- Guncellenme Tarihi: 16 Eylül 2017 16:10
7 min read
Sevgili Öğrenci ve Öğretmenlerimiz; Kıymetli Velilerimiz, için yorumlar kapalı
0

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Yenilenen müfredatımız, yapılan yeni okullarımız, yenilenen okul ve dersliklerimiz, ayrıca aramıza katılan yeni öğrenci ve öğretmenlerimiz de bu heyecanımızı artırmaktadır. Okul hayatımızın bu ilk günleri, eğitim sürecimizin gelişimi açısından son derece önemlidir. Çünkü okul, sadece mesleğe hazırlayarak ideal bir hayat standardı oluşturmak için değil, toplumsal ve bireysel hayatımızda ideal fertler olmamızı da sağlayan önemli yerlerdir. Çünkü okul, adalet, sorumluluk, birlik ve beraberlik gibi maddi ve manevi tüm değerleri aileden sonra bireye aktaran ve bunu davranışa dönüştürmeye çalışan önemli bir kurumdur.

Sevgili Öğrenciler,
Sadece insan olduğumuz için sahip olduğumuz birtakım hak ve sorumluluklar vardır. Bu hak ve sorumlulukları yerine getirmeye imkân tanıyan demokrasi unsurlarının okullarımızda uygulanabilir olması oldukça önemlidir.  Demokrasiye giden yolda Orta Asya’dan getirdiğimiz binlerce yıllık birikimimizle üzerinde yaşadığımız Anadolu, sizlere çok kültürlülüğün, çok sesliliğin, hoşgörü ve birlikte yaşamanın en büyük referans kodlarını sunacaktır.
Devletimizin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için sizlerin birbirinize saygılı, erdemli, çalışkan, azimli, fedakâr, eleştirel ve yapıcı düşünen, farklılıkları zenginlik olarak gören, birlikte üretebilen, kendisini ve başkalarının yaptıklarını sorgulayabilen, hak mücadelesinde kararlı duruş sergileyen ve güven sahibi bireyler olmanız bu vizyonun kritik eşiğidir.

Değerli Öğretmenler,
Malumunuz olduğu üzere yeni öğretim yılına yenilenen müfredatlarla birlikte giriyoruz. Yenilenen müfredatların başarıya ulaşabilmesi, alanda görev yapan siz değerli öğretmenlerimize düşüyor. Sizlerin yenilenen müfredatlar hususunda zihnen ve kalben ideal seviyede olmanız için biz yöneticiler olarak çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Yeni müfredata öncelikle sizlerin ve idarecilerimizin sahip çıkmaları gerekiyor, başarıya ulaşmamızı kolaylaştıracak en

temel etkenin bu olduğunu düşünüyoruz. Böylece yeni müfredatın aksayan yönlerini veya eksiklerini daha çabuk görme fırsatı elde edilmiş olacak ve bakanlığımıza bunları hızlı bir şekilde sunarak yeni müfredatların daha da başarılı olmasına katkıyı hep birlikte sağlamış olacağız.

Öğretmen olarak sizlerin, öğrencilerimizin, sınıf yönetimi, karar alma süreçleri, iş bölümlerinin paylaşımı eylemlerinin gerçekleştirilmesi, birlikte iş yapabilme becerisini kazandırabilme, anlaşma, uzlaşma, hak ve sorumluklarını gerçekleştirme, yapılan iş ve eylemleri sorgulama kabiliyetlerinin geliştirilmesine fırsat vermeniz sağlıklı başarılı ve güçlü bir eğitim süreci açısından oldukça önemlidir.

 

Kıymetli Veliler,

 

Birbirlerine saygılı, sevgi ve ahlak ölçülerini kendisine ölçü edinmiş onu anlamış ve benimsemiş bireylerin yetiştirilmesi için aileye ve çevreye de önemli görevler düşmektedir. Bireyin ailede göreceği tavır ve örnekler en az okul ve çevresi kadar önemlidir. Ülkemizin kalkınması ve “muasır medeniyetler seviyesi” ne çıkmamız ancak tüm bireylerin toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi ile mümkün olacaktır. Bu süreçte siz kıymetli velilerimizin katkısının büyük olacağına inancımız tamdır.

 

 

Sevgili öğrenciler ve Değerli Öğretmenler,

 

Başarmak için çok çalışmalı, çok okumalıyız. Bunun için yaklaşık 35 bin öğretmen okullarınızda sevgiyle, heyecanla sizleri bekliyor olacaktır. Öğretmenlerimiz Eğitim Öğretim faaliyetlerinde milli birlik ve beraberliğimizi, vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve bütün değerlerimizi her zamankinden daha fazla, daha bir dikkat ve özenle işlemeye gayret edecekler, bu değerlerimizin öğrencilerimizde kazanım haline dönüşmesinde azami çabayı göstereceklerdir.

Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılınızda siz değerli öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize başarılar diliyor, en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum.

VELİ SARIKAYA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…