Home FOTO GALERİ Mevlana Şiir Yarışması Başladı

Mevlana Şiir Yarışması Başladı

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2017 12:53
10 min read
Mevlana Şiir Yarışması Başladı için yorumlar kapalı
0

Mevlana Sevgisi Dizelerle Anlatılacak

– Dündar: “Gençlerimiz Yeteneklerini Keşfediyor”

 

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması başladı. Türkiye genelindeki tüm liseli öğrencilerin katılabileceği yarışmanın bu yılki konusu serbest olarak belirlendi.

 

Osmangazi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve “Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği” işbirliğiyle düzenlediği Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nın tanıtım toplantısı Sümbüllü Bahçe Konağı’nda yapıldı. Edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak, çocukların manevi dünyasını zenginleştirip, onlara Mevlana’yı tanıtmak için Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen yarışmaya Türkiye’deki bütün liselerden öğrenciler katılabilecek. Gençlerin içlerindeki Mevlana sevgisini, Mevlana felsefesini istedikleri gibi anlatmaları amacıyla bu yıl konusu serbest olarak belirlenen şiir yarışmasına ilginin her yıl daha da arttığını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni şairlerin Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırladıklarını söyledi.

 

“GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Eşer ve jüri üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yarışma hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Belediyemizin kentsel dönüşümden, ulaşıma, spordan, eğitime kadar birçok alanda faaliyeti var. Şehrimizin daha

güzel hale gelmesi ve mahallelerimizdeki yaşam kalitesinin yükselmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bunları yaparken gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak, Türk edebiyatına katkı koyacak faaliyetler de gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

“TÜRK EDEBİYATI İÇİN ÖNEMLİ YARIŞMALAR DÜZENLİYORUZ”

 

Başkan Dündar, “16 yıldır düzenlemiş olduğumuz Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, şuan uluslararası bir yarışma halini aldı. Bu yarışmamızın sonuçlarını düzenlemiş olduğumuz Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu ile bütünleştiriyoruz. Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi adına düzenlediğimiz oyun yazma yarışması ile de Türk edebiyatına yine farklı bir dalda katkı sağlıyoruz. Bu yarışmamızda dereceye giren oyunlar devlet tiyatrolarında sergileniyor. Bu yıl 7’incisini düzenlediğimiz Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nı da ilk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasında yaptık. Daha sonra Bursa geneline yaydığımız yarışmamızı Türkiye geneline taşıdık. Bu yarışma ile gençlerimizin edebi alanda ortaya bir şeyler koymasına imkan sunuyoruz” diye konuştu.

 

“TÜRK EDEBİYATI YENİ ŞAİRLER KAZANIYOR”

 

Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’na katılan gençlerin yeteneklerini keşfetme imkanı bulduğunu belirten Başkan Dündar, “Geçtiğimiz yıl 850 eser bu yarışmaya katıldı. Her yıl katılım oranı daha da artıyor. Bu yılki yarışmamızın konusunu serbest olarak belirledik. Genç şairlerimiz Mevlana sevgisini ve felsefesini istedikleri gibi anlatabilecekler. Yazmak için tabi ki okumamız gerekiyor. Mevlana hakkında yazacaksak Mevlana’yı okumamız gerekiyor. Ben bu yıl ortaya çok güzel eserler çıkacağına inanıyorum. Bu çalışmalarımıza destek veren öğrencilerimize ve kıymetli jürilerimiz Sayın Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu,  Yrd. Doç. Dr. Saadettin Eğri, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’a çok

teşekkür ediyorum. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

SARIKAYA: “GENÇLERİMİZ MEVLANA’YI TANIMA FIRSATI BULUYOR”

 

Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nın eğitim-öğretim açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Öğrencilerimizin akademik eğitimleri tek başına yeterli olmayabilir. Gençlerimizin özellikle kişilik gelişimlerinin kültür-sanat gibi alanlarda da desteklenmesi gerekir. Ruh ve gönül dünyalarının daha büyük olması için bu tip yarışmalara ihtiyaç var. Bu tarz kültürel etkinlikler, öğrencilerimizin Mevlana gibi büyük değerlerimizi tanımasına ve okumasına vesile olmaktadır. Bütün öğrencilerimizin bu tür yarışmalara katılmalarını öneririm. Bu yarışmayı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ŞAHİN: “KAYBOLAN DUYGULARIMIZI HATIRLIYORUZ”

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Mevlana’nın kültürünün ve öğretilerinin bu yarışmada ele alınması çok önemli. Çünkü zamanımız insanının en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgi ve saygı. Maalesef bu duygularımızı  gitgide kaybediyoruz. Bu duyguları bize en içten şekilde anlatan Mevlana’nın felsefesinin ve düşüncelerinin bu yarışma vasıtasıyla gençlerimize aşılanmasını takdirle karşılıyorum. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve çalışma arkadaşlarını bu önemli etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyorum” dedi.

 

Yarışmaya başvurular, 10 Kasım 2017 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. Müracaatlar, mevlanasiiryarismasi@osmangazi.bel.tr adresine e-posta yoluyla yapılacak. Başvuru sahibine ‘alındı’ mesajı gönderilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 270 70 42 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi

alabilecek. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve üç mansiyon ödülleri için de biner TL verilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…