Home FOTO GALERİ HASRETLE BEKLENEN İZNİK BARAJININ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

HASRETLE BEKLENEN İZNİK BARAJININ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2017 14:04
4 min read
HASRETLE BEKLENEN İZNİK BARAJININ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI için yorumlar kapalı
0

11 Eylül 2017 tarihinde DSİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen merasimle hasretle beklenen İznik Barajının yapım sözleşmesi imzalandı.

 

DSİ Genel Müdürlüğü Namık Kiper Toplantı Salonunda DSİ Genel Müdürü Murat Acu Başkanlığında yapılan imza merasimine, Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş, Yüklenici Firma Yetkilileri ve Daire Başkanlıklarından ilgililer ile katıldılar.

 

İmza merasiminde Projenin İznik için hayati  öneme sahip olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’ İznik Barajında depolanacak su ile 61.000 dekar zirai arazinin sulaması sağlanacak, İznik İlçesi ve yakın çevresinin 2070 yılı içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla barajın dipsavağından 6,03 hm3/yıl içme suyu sağlanacak ve 4 MW kurulu güce sahip santral ile 9,48 GWh enerji üretimi sağlanarak ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.

 

İznik’in ve İzniklinin kaderini değiştirecek bir projedir. Karasu Deresi üzerine yapılacak olan bu dev baraj,  öncelikle İznik ve yöresinin İçmesu ihtiyacını karşılayacaktır.

 

Bunun yanı sıra şimdiye kadar göl suyu ile enerji kullanılarak yapılan ova sulaması, daha kaliteli su ile cazibe ile yapılmış olacak. Bu sayede yapılacak olan ova sulamasının maliyeti daha düşük olacağından çiftçinin bu yöndeki maliyeti de çok daha aşağılara düşecek. Bu sayede İznik yöresi çiftçisi senelik nerede ise bir zeytin ürününün toplam geliri kadar daha fazla kar edecektir. Bu ise doğrudan İznik ekonomisine katkı sağlayan en büyük girdilerden birisi olacaktır.

 

Bu önemli projenin İznik’e hayırlı olmasını diliyor, projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaya çalışmalarında başarılar diliyorum. ‘dedi.

İznik Barajının Yeri;

Akdeniz Bölgesinde, Marmara Havzasında Bursa ili, İznik İlçesi Karadere üzerinde yer almaktadır. Proje sahası 40° 20’ ile 40° 45’ kuzey enlemleri ile 29° 15’ ile 29° 45’ doğu boylamları arasındadır.  Proje sahasının Bursa il merkezine olan uzaklığı 75 km civarındadır.

 

İZNİK BARAJININ

Tipi; Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu

Talvegden Yüksekliği; 99, 00 metre

Temelden Yüksekliği; 105,90 metre

Kret Uzunluğu; 505,00 metre

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…