Home FOTO GALERİ Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu başladı

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu başladı

- Guncellenme Tarihi: 8 Eylül 2017 13:05
6 min read
Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu başladı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana, iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nun 6’ncısı  başladı. 26 Eylül’e kadar FSM Hastane Alanı’nda halka açık olarak devam edecek olan  sempozyumda, 9 heykeltraş mermerlere hayat verecek.

Nilüfer Belediyesi, kenti bir kez daha çağdaş heykel sanatı ile buluşturuyor. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nun 6’ncısı, ünlü heykeltıraşların katılımı ile başladı. 7-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılışı, sanatçıların da katılımıyla alanda FSM Hastane Alanı’nda  oluşturulan açıkhava atölyesinde yapıldı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkan Vekili Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Bukle Erman, Yalçın Işıkyıldız ve Adil Kayaoğlu katıldı.
“KENTİN TARİHİNE KALICI İZLER BIRAKILACAK”
Nilüfer Belediyesi’nin, 2007 yılından bu yana iki yılda bir Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nu düzenlediğini belirten Nilüfer Belediye Başkan Vekili Nilgün Berk, “Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu ile kentin tarihine kalıcı izler bırakılacak. Sempozyum aracılığıyla, eşsiz tarihi güzelliklere sahip Bursa’nın bu zenginliğine, günümüz değerlerini yansıtan, dünya ölçeğinde çağdaşlığın ifadesi olan heykellerle katkı sağlanacak ve Bursa’yı, anıldığı gibi çağdaş bir Avrupa kenti kimliğine yaklaştıracak” dedi.
Sempozyum ile çağdaş heykel sanatının Türkiye’deki  öncülerinden olan Kuzgun Acar’ı da andıklarını belirten Nilgün Berk, “Bu sempozyum, Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etmiş olan sanatçıya karşı da bir saygı niteliği taşıyor” ifadelerini kullandı.
Sempozyumla bir hayali gerçeğe dönüştürmüş olan Nilüfer Belediyesi’nin şimdiye kadar bir çok ülkeden sanatçıyı ağırladığını belirten Nilgün Berk, bu yıl da 9 sanatçının katıldığını ifade etti. Berk,  “Türkiye’den Hakan Çınar, Figen Tek Altun, Ebru Akıncı, Özcan Özkarakoç ve Mahmut Aydın, Ukrayna’dan Mykola Bılyk, Gürcistan’dan John Gogaberıshvılı, Kosova Cumhuriyeti’nden Butrint Morina ve İspanya’dan Gemma Dominguez Guerra da sempozyuma katılarak açık hava heykel atölyesinde 3 hafta boyunca çalışmalarını sürdürecek. Sempozyum süresince isteyen herkes sanatçıların çalışmalarını izleyebilecek. Sempozyumda yapılan heykeller, etkinlik sonunda kentin meydan, kavşak ve parklarına yerleştirilerek, Nilüfer’in modern kimliğine yakışır mimarisine şık bir

katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
Nilüfer Belediye Başkan Vekili Berk,  sempozyumda yapılan heykellerin, etkinlik sonunda kentin meydan, kavşak ve parklarına yerleştirilerek, Nilüfer’in modern kimliğine yakışır mimarisine şık bir katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

5 SEMPOZYUMDA 48 HEYKEL YAPILDI
Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu, sanatın yanında yer alarak desteklerini sunan sponsor firmaların katkılarıyla, kent koleksiyonunu her geçen yıl zenginleştirmeyi sürdürüyor. Sempozyumun kente armağan ettiği heykel sayısı şimdiye kadar 48’e ulaştı. Bu yıl gerçekleşecek sempozyum ile birlikte 9 sanatçının yapacağı eserlerle heykel sayısı 57 olacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…