Home EĞİTİM BURSA MİLLİ EĞİTİMDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE “MESSAGE” PROJESİ

BURSA MİLLİ EĞİTİMDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE “MESSAGE” PROJESİ

- Guncellenme Tarihi: 8 Eylül 2017 13:18
6 min read
BURSA MİLLİ EĞİTİMDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE “MESSAGE” PROJESİ için yorumlar kapalı
0

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün risk altındaki öğrencilerin önceden tespit edilmesine yönelik yürütmüş olduğu kısa adı MESSAGE olan “Make Students Addiction-Free” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Madde, ekran ve yiyecek bağımlılıklarının, öğrencilerin sağlıklı ve başarılı bir yaşam sürmesini engellediği gerçeğinden doğan proje, tüm bağımlılık türlerinin oluşum mekanizmalarını da ele alıyor. Proje ile bağımlılığı olan öğrencilerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarının kötü etkilenmesinin yanı sıra okulda da başarılı olmaları pek mümkün görünmemesi gerçeğinden hareketle bu tür öğrencilerin devamsızlıklarının ciddi boyutlara ulaşması ve en nihayetinde erken okul terklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Nilüfer ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve çeşitli okullardan yüze yakın rehber öğretmen katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz konuşmasında: “Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar alanında, 2015 çağrı döneminde başvurduğumuz projemiz yapılan değerlendirme sonucunda hibe almaya hak kazanmıştır. Projemizin ismi ‘Make Students Addiction-Free’ olarak belirlenmiş olup kısaca MESSAGE olarak adlandırılmıştır. Adından da anlaşılacağı gibi proje bağımlıkla ilgilidir. Ancak, projede sadece madde bağımlılığı değil, ekran ve yiyecek bağımlılığı da göz önünde bulundurulacaktır.” dedi ve başta proje koordinatörü Nuh Ercan olmak üzere emeği geçen tüm Ar-Ge ekibine teşekkürlerini sundu.

Yeşilay Derneği Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı da Yeşilay Derneğini tanıtarak başladığı konuşmasına derneğin faaliyetlerine yer vererek projeye verecekleri destekten, bağımlılık nedenleri ve bağımlılıkla ilgili mücadelenin öneminden bahsetti. Rehber öğretmenlerin bu süreçteki önemli rolüne değindi.

Proje Koordinatörü Nuh Ercan, projenin tanıtım sunumunda projenin risk altındaki öğrencilerin önceden tespit edilmesi için hazırlandığını, önleyici bir faaliyet olduğunu bu sayede birçok

öğrencinin ve ailesinin bağımlılık riskine düşmeden hayatlarının değişebileceğini vurguladı. Projenin fikri çıktılarından bahseden Ercan özellikle risk analizinde veliler için online olarak hazırlanmış bir uygulamanın yer aldığını, bütün velilerin ve rehber öğretmenlerin bu uygulama sayesinde bağımlılık riski altındaki öğrencilerin önceden tespit edilebilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de içinde yer aldığı toplam 6 ortakla yürütülecek olan projenin yurtdışı ortakları arasında ise Polonya, Portekiz, İtalya ve Romanya yer alıyor.

Proje ile ilgili tüm bilgiler www.projectmessage.net  adresinde yer almakta olup ayrıca http://www.projectmessage.net/riskanalysis/Default.aspx adresinden de çocukların bağımlılık riski altında olup olmadıkları hakkında bilgiler içeren ve veliler için hazırlanmış olan online ankete ulaşabilirsiniz.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …