Home EKONOMİ “ENFLASYON VERİLERİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR”

“ENFLASYON VERİLERİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR”

- Guncellenme Tarihi: 6 Eylül 2017 13:10
2 min read
“ENFLASYON VERİLERİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR” için yorumlar kapalı
0

BURSA –Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve beklentilerin üzerinde çıkarak yeniden çift haneye yükselen Ağustos ayı enflasyon oranlarını değerlendiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı İbrahim Öztürk, “Son açıklanan enflasyon verileri daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

 

Çekirdek enflasyonun yükseliş eğilimini sürdürdüğüne dikkatleri çeken DOSABSİAD Başkanı Öztürk, “Bu durum sıkı duruşun sürmesi gerektiği anlamına geliyor. İş dünyası ve özel sektör olarak bizlere de önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

 

Açıklamasında özel sektöre yönelik desteklere devam edilmesi gerektiğinin altını çizen DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, “Teşvik ve desteklerinin devam etmesi gerektiği görüşündeyiz. Hatta yeni bir teşvik paketi uygulayabilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Hatırlanacağı gibi TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon oranı piyasalarda yüzde 0,15-0,20 aralığında beklenirken TÜFE’de yüzde 0,52 oranında artmış, TÜFE’deki yıllık artış oranı yüzde 10,7 ile yeniden çift haneye yükselmişti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…